UEFA-Licenser och EM i PES

27 kommentarer
Champions League

UEFA Licenser?

Ett rykte som gått runt på diverse PES forum är att KONAMI nästlat sig till UEFA licenser. Främst för Champions League vilket skulle betyda en utökning på lag till runt 70 st licensierade lag. Om de sen även skulle få UEFA cupen så hade det betytt att Kalmar FF och Elfsborg från Sverige hade kommit med. Detta är som sagt bara ett rykte och inget ni ska ta för givet. Det kanske finns någon sorts sanning i det dock. ;)

Nordiska EM platser.
Detta året har det blivit så att norrmännen får två platser i EM i PES och svenskarna en.
Årets EM i PES kommer att hållas i Rom och det lär även finnas Serie A fotboll på schemat, samt kulturella utflykter till bl.a. Coloseum. Lär bli riktigt trevligt.

I början av augusti kommer jag meddela hur det blir med en svensk turnering i PES.
 
1 richard:

skriven

Nice om Kalmar och Elfsborg är med. Sen är väl Bajen, Helsingborg, Aik och Göteborg med?

2 KorreTheDude:

skriven

Härligt det vore med CL o Uefa i pes spec om spelet är minst lika bra som pes6. Keep up the good work

3 Lazyitis:

skriven

Va? ingen EM-plats till Finland i år heller? Mer än väntat förstås men jag tycker ändå KONAMI borde minnas att pes faktiskt har bland Europas bästa försäljningssiffror i Finland sett till befolkningsunderlag..

4 Fregen:

skriven

Det här är bra nyheter om det vore sant, precis vad PES behöver efter det mediokra Pes2008 (även om gameplay är det allra viktigaste givetvis men det är jag inte så orolig över). Tror dock det inte handlar om så mkt som 70 lag, kan tänka mig reducerat till själva gruppspelslagen (hur de gör med kval o så är en fråga isf). Men spännande iaf! Hoppas nu inte bara La Liga eller nåt försvinner...

5 Daniel V:

skriven

fan va nice om det skulle va sant!! :D





Kan alla delta i EM PES??

6 jugge:

skriven

Djurgårn ???

7 richard:

skriven

På typ Pes11 eller 12 skulle jag tro att hela Allsvenskan är med.

8 Caniggia:

skriven

@ rickard - skulle kunna tänka mig det.



@ korrethekorre - det hade varit souvlaki!!!! men utan bra gameplay blir det fan inte roligare trots licenser.



@ lazyitis - var e alla de finska fansen isåfall, gömmrt de sig i stugorna där det inte finns internet. Tipsa mig om en finsk pessite så återkommer jag.



@ fregen - Jag antar att 70 lag låter mycket. Men räkna i alla fall in de populära så får du runt 40 lag från champions league.



@ danielvelo - nej man måste vinna en tävling där alla som spelar PES i sverige kan få möjligheten att delta.



@ jugge - Har inte hört något om dem.

9 Sam:

skriven

Några av afrikas bästa klubblag och några amerikanska som LA Galaxy hade varit kul att ha med i pes2009

10 cyon:

skriven

Är Em"kval" online eller live?

11 Daniel:

skriven

Hoppas det är i Stockholm de också tävlar ^^



TAGGAD TILL MAX!

12 Lazyitis:

skriven

Det finns tyvärr ingen dedikerad pessite i vårt arma land.. Dock diskuteras pes mycket livligt på flera olika ställen t.ex. konsolifin.net som är den ledande TV-spelssiten i Finland. Där ordnas även emellanåt mindre onlineligor.. Intresset finns i alla fall, FM hade då det senast ordnades år 2006 närmare 300 deltagare.

Får finnar delta i Svenska Mästerskapen? Vi skulle säkert vara ett litet gäng som skulle ta båten över iaf ifall SM skulle ordnas i Stockholm..

13 Caniggia:

skriven

@ Sam - De afrikanska lagen lixom de sydamerikanska är ej särskilt tänkbara då detta är en marknad som inte har någon märkbar köpkraft. LA Galaxy skulle vara kul att ha med.



@ Cyon - Live, något annat är otänkbart.



@ daniel - Stockholm är tänkbart, men götet har första tjing då det har arrangerats bra turneringar där av sam och guz.



@ lazyitis - jag kan snacka med konami om detta. Men jag är inte så säker på att de andra svenskarna vill låta er vara med och slåss om kakan.

14 Conigol:

skriven

Smart att ge ut info om SM i början av augusti när väldigt många är utomlands då.

15 Erik:

skriven

Jobbar ni fortfarande med att skapa allsvenskan till PES 2008? Skulle bli väldigt glad om ni i varje fall kunde knåpa ihop MFF..

16 Sam:

skriven

Vi svenskar fick ju inte vara med i Norge där de hade 2 platser så skulle inte tycka det var bra om finnarna fick vara med och slåss om en enda plats i sverige.



Konami är odugliga som ger 2 platser till Norge och endast 1 till Sverige och 0 till Finland.



Konami Sverige var bra när Pernilla och de andra hade hand om det, nu är det bara pajasar som låter spelarna själv fixa en turnering i bästa fall.

17 Caniggia:

skriven

@ Conigol - Eftersom KONAMI har stormöte i slutet av Juli och för att de små kontoren alltid får sin info (ekonomiska förutsättningar för arrangemang och PR) sist av alla så blir det så. Inget jag kan göra åt det.



@ Erik - Nej det blir ingen svensk uppdatering till PES 2008. Jag gjorde en uppdatering för allsvenskan till PS2 versionen med Kalmar FF och Helsingborgs IF uppdaterade men det var allt. Det var kul men inte så roligt att bara göra till ett format som nästan ingen spelar på i Sverige.

18 Conigol:

skriven

Pernilla var heeeet

19 Eirik A.:

skriven

Jeg må bare si at jeg var like sjokkerte som dere da Konami Nordic informerte meg om at Norge fikk to plasser, og enda mer sjokkert når jeg oppdaget at Sverige bare får én. Imidlertid skal det sies at vi har jobbet vanvittig mye opp mot Konami og sponsorer i Norge i år. Blant annet fikk man et TV-innslag i beste sendetid på TV2 før en Tippeliga-kamp i mai fra NM i Tromsø, som definitivt har vært verdifullt. I tillegg har man en løpende avtale med importøren av Umbro i Norge.



Imidlertid håper jeg at Norden kan få attraktiv posisjon i dagens PES-verden, og at man kan sammen jobbe for å gjøre spillet kjent.

20 Caniggia:

skriven

@ Eirik A - Jag tycker helt klart att ni är värda de två platser ni har fått. Jag vet hur hårt ni jobbar. Sen var det kul att ni kom hit och vann den svenska turneringen. :P



Här nere i Frankrike är intresset för PES så himla stort. Nästan alla män jag snackar med här nere har spelat PES och vet vad PES är och då snackar vi att de vet förkortningen. Mycket roligare än hemma där man måste gräva med ljus och lykta för att hitta motståndare i samma stad som spelar PES och inte FIFA.



Det är en utveckling som måste vändas i norden. Men utan ekonomiskt stöd från företaget som gör spelet är det svårt att vända trenden.

21 richard:

skriven

Har man hört något nytt om Pes09?

22 Jocke:

skriven

Vet inte hur det ligger till i andra städer men PES i Malmö känner de flesta tv-spelsintresserade till. Räknar man bort 10-åringarna som spelar FIFA tror jag PES slår FIFA i Malmö.

23 Eirik A.:

skriven

Hehe, vi får satse på at PESNorge kan være representert flere ganger og at også jeg en gang kan ta turen nedover - og andre veien.



Ja, helt klart - har merket meg at interessen for PES i Frankrike er helt vill. Det er jo også salgstallene et symbol på. Hadde vi hatt samme interesse og velvilje blant sponsorer og media i Norden, ville det kunne være mange store turneringer med svært mange deltakere. I forhold til det økonomiske overrasker det meg hele tiden hvor glamorøs og enormt det Franske Mesterskapet virker, og ikke minst de premiene de sørger for. Det er som det er stor prestisje i å være Frankrikes beste PES-spiller. Imidlertid skal det jo sies at det er enorme avstander i Norge og Sverige - i forhold til hva det er i Tyskland og Frankrike. Allikevel kommer vi til å fortsette med å skape et PES-miljø, og å arrangere turneringer skal vi nok få til. Først er det PESNorge-turneringen 20. september der den andre EM-deltakeren skal kåres, før jeg tenker vi har en turnering i slutten av november på PES 2009.

24 Caniggia:

skriven

@ rickard - nej inget nytt från min sida. Jag kan bara fortsätta på den linjen jag hållt innan och säga att det blir bättre med musik, interface och editmode.



@ jocke - Kanske är vetskapen stor men folket kanske inte söker sig online. Sen är oftast spelarna utspridda lite här och där och aldrig koncentrerade till samma plats.



@ eirik - jag tycker det är skoj att intresset i alla fall verkar ha ökat mycket i Norge. Intresset i Sverige har ju också gått uppåt med fler medlemmar på PESLIGAN och fler besökare på bloggen. Kanske ändå dags att tänka på Nordica?

25 richard:

skriven

Har börjat köra Pes6 på Ps2 nu. Har just vunnit div. 2 och kör med option filen LennonClassicv6. Ni borde testa den OF. Den bästa jag sett hittils om man vill ha klassiska spelare, även de bästa nu.

http://files.filefront.com/Lennon+Classic+V6max/;8140155;/fileinfo.html





Kör med Classic Celtic och har uppställninge 4-2-4.



Pele-Henrik Larsson-Owen-J. Jhonstone



Caniggia

Fabregas



Gemmel- ? - ? -Seedorf

Ronnie Hellström

26 Eirik A.:

skriven

PESNordica må nok være noe vi på sikt må prøve å få til hvis vi vil ha et stort PES-miljø i Norden. Kanskje er det noe vi må diskutere med Konami i etterkant av PES 2009 hvis salgstallene er større enn de har vært til nå.

27 richard:

skriven

Hej. Undrar om ni kan ta er tid att läsa min blogg. www.metrobloggen.se/lillebrors