WE blir multimassivt online, nästa år.

12 kommentarer


Konami satsar på MMO (Massive Multiplayer Online) tillsammans med Sydkoreansk utvecklare.

Konami kommer att samarbeta med NHN corporation för att få till bästa möjliga onlineupplevelse i Winning Eleven (japanska versionen av PES). En öppen beta kommer att släppas redan någon gång under nästa år. Spelet kommer att heta Winning Eleven Online och kommer enligt pressreleasen endast att släppas i Korea från början men kommer antagligen senare för den globala marknaden.

För ca 1-2 år sedan släppte EA sin första gratisversion av FIFA Online och KONAMI väntas nu slåss om marknaden. Det är i nuläget inte klart vilken motor som kommer att användas för onlinespelet, men i skrivande stund verkar en upphottad PS2 version a la Wii mest sannolik för att spara mb i nedladdningsprocessen. NHN Corp. verkar vara exakt rätt partner för KONAMI, de kan nätverk och de kan multiplayer online, detta är något som verkligen behövs då Konami varit minst sagt dåliga på det området med PES de senaste åren. Jag tror att det första Sydkoreanerna säger på sitt möte förutom "Te eller Kaffe?" blir "Först och främst måste vi ha dedicated servers". Check. Därefter är det mesta fixat och utvecklingen kan börja med ett nästintill färdigt PES Wii. Drömscenario. Ja kanske.

WE MUST GO ON!
... är slogan för spelet och det är ju ganska finurligt. Winning Eleven must go Online. Detta ser vi fram imot.

(Parantes, ni ser flattr-knappen till vänster nedanför inlägget, bredvid twitterknappen, klicka på den för tusan och signa upp. Då kan ni ge 0,01 euro per klick till de sajter ni tycker förtjänar det. Jag vet att den här bloggen oftast är fylld med skräp men det kan finnas annat ni gillar, som typ kissies blogg och sånt, och där kanske ni vill lägga en 10 centare. Morsning korsning.)
 
1 Mr Jim:

skriven

Inget med WE Online att göra. Men har någon koll på om vi får en annan version av PES 2012 till PS3 än England i år igen? De fick BLES-020 och vi fick BLES-021 till PES 2011. Värdelöst eftersom alla Optionsfiler är till BLES-020. Har någon förresten en bra BLES-021 fil till PES 2011? Länk?

2 asdf:

skriven

Något nytt om pes demot del 1 till xbox?

kommer det elr får man vänta på det "riktiga" demot?

3 Caniggia:

skriven

@Mr Jim - Hej, det blir antagligen samma problem i år. Någon vänlig själ, typ jag, får väl fixa optionfilen från WENB. Så att vi åtminstone har den.

4 Caniggia:

skriven

@asdf - Tyvärr finns det inga news angående detta. Det är ju september så den kan komma närsom.

5 Yens:

skriven

Caniggia/ Det vore helt fantastiskt om du vore den vänliga själen ;) Har för mig att även Holland hade samma BLES som oss och där borde det väl finnas någon som kommer göra OF:s till PES 2012? Tror inte det gjordes så många till vår version förra året pga att WENB hade fått ett recensions- ex av vår version och därför gjorde OF till den ovetandes om att UK sedan hade BLES- 020.

6 Caniggia:

skriven

Yes, jag kommer ihåg precis hur det var. Vi hade tur förra året. Det kan man säga. Jag ska nog kunna ta tag i det! =)

7 Yens:

skriven

Caniggia/ Grymt! :)

8 Lövet:

skriven

Skulle vara grymt med en bra OF. Kommer ihåg under Pes 5 & 6 tiden när det fanns hur många olika OF på internet som helst. Minns att jag laddade ner en OF till Pes 6 (5?) till Ps2 med klassiska lag. Alla lag (klubb och landslag) var ersatta med gamla lag. Någon som minns vad den OF heter?



Förresten Caniggia, antar att du pratar om en OF till Ps3. Vet du hur det kommer se ut på Xbox 360 fronten?

9 Caniggia:

skriven

Det är inte samma filformat. Men om jag gör något blir det på PS3. Det finns folk som gör till 360 också.

10 Yens:

skriven

Caniggia/ Alla ps3- ägares hopp står till dig ;) Är det isf ett omfattande arbete eller kan man tex bygga OF:en på WENBs isf?

11 Caniggia:

skriven

De har en grupp som gör all grafik och editering av namn med mera. För mig handlar det om att ta alla bitar och pussla ihop dem i en optionfil. Det tar lång tid. Det är själva pusslandet som jag behöver göra bitarna är där men utspridda.

12 Yens:

skriven

Aha, låter lite segt förstås. Varför har man dessa BLES- varianter egentligen? Är det så på fler spel, har dålig koll? Ett PES utan en fin OF är ju inte riktigt PES ;)