PES 2008 Guide - Taktikdel 2: Team Strategy

Kommentera
Välkomna till den andra taktikdelen i PES Guiden. Jag ska försöka fixa in lite bilder också så att det blir lite roligare att läsa de här delarna. Men så länge får ni hålla till godo med dessa underbara förklaringar på det svenska språket.

Team Strategy
Team strategy är en viktig funktion i PES. Valmöjligheterna avgör hur högt och hur lågt din backlinje (backline) ska ligga samt hur benägna de ska vara att spela sina motståndare i offsidefällan (offside trap).

Du har tre val här. A, B, C.

A (backline) gör att din backlinje ligger högt upp och pressar anfallarna mot mittlinjen.
A (offside trap) gör att dina backar försöker ställa motståndarna offside så ofta det går. A (offsidetrap) rekommenderas ej om du inte har många backar (fler än en) med D-Line stjärnor*.

B (backline) gör att din backlinje inte ligger högt upp och inte heller långt ner. Det blir som sagt nått mittemellan. Använd denna om du inte riktigt vet hur laget ska spela eller om du inte kan bestämma dig.
B (offside trap) gör att din backlinje försöker ställa offside från och till. Det är viktigt att du i alla fall har en spelare i backlinjen (helst innerback) som har en D-Line stjärna.

C (backline) gör att din backlinje ligger djupt och närmre sitt eget straffområde och därmed försöker förhindra djupledsbollar och att motståndarna kommer fria. I och med detta djup är det istället större risk att det mellan backlinje och mittfält skapas en större yta som motståndaren kan löpa på. Välj denna taktik om du vill spela defensivt, men glöm inte att sätta ner mittfältarna så djupt det går samtidigt.
C (offside trap) gör att dina försvarare inte försöker ställa motståndarna offside. Offsidesituationer kan ändå uppstå lite beroende på hur din backlinje ser ut. C (offside trap) rekommenderas om dina försvarare inte har några D-Line stjärnor*

*D-Line stjärna - kan ses i spelarprofilen. Om en spelare har en D-Line stjärna så är det ofta han som bestämmer när försvaret ska ta ett steg upp. De andra i backlinjen följer hans linje och följer även med om han ska försöka sig på en offsidefälla.