Inför Allsvenskan 2009 HIF-DIF

4 kommentarer

(bild från fotbollskanalen.se)

Det är en vecka kvar tills allsvenskan 2009 börjar. I alla fall för mitt HIF.
Idag begav jag mig till Olympia för att titta på HIF mot Djurgården. HIF mönstrade ett blandfärslag eftersom 11 spelare från A-truppen var på landslagsuppdrag. Inget att göra åt det och bara in och kriga om uppmärksamheten från tränare Bosse Nilsson för våra U-spelare. Det intressanta för alla er som bara ströläser bloggen borde ju vara anfallsspelet så varför inte berätta lite om HIFs anfallsspel i dagens match. På topp spelade Kongolesen Makondele tillsammans med Tobias Holmqvist, nästan som en tredje anfallare låg Erik Sundin (nyförvärv från Trelleborg). Holmqvist är en inbiten HIF:are som aldrig verkar ge sig trots att han nästan aldrig får spela. Han var utlånad större delen av förra året men kom tillbaks i slutet av säsongen och gjorde mål mot AIK och GAIS under de tre avslutande omgångarna.. Han är en stor spelare med bra avslutningsteknik. Erik Sundin är en ganska kort kille som rusar fram och tillbaks längs linjen. Han har bra teknik och slår snabba passningar. Dock verkar han bära på någon sorts ilska som han håller tillbaka. Kanske han måste ha den ilskan för att göra bra ifrån sig. Annars har jag ett tips på var han kan skrika ut den ilskan! Ring till Digitalboxen i Kristianstad och skrik ut ett riktigt aggressionsvrål på dem för att de inte skickar ut varor som är i fungerande skick! *hihi*.

Nåväl. Djurgården hade bra utdelning på sina chanser i första och gjorde två mål med chans även på ett tredje. Dock var det HIF som förde spelet. Tauer såg sådär lite småfet ut men det finns någon sorts klass där ändå. Vilken sorts klass det är frågan om är nog något man får bedömma från dag till dag. Han har bra tryck i sina långbollar även ifall de inte hittar rätt adress alltid. Jag var också imponerad av afrikanen i Djurgårdens backlinje som trots sin relativt korta längd var väldigt duktig i luften. Även kvick och på alerten mestadels av tiden.

I andra halvlek rivstartade HIF och det "toepokades" in två mål från Holmqvist. Det andra var en snygg framspelning, skott och stolpe in. Efter detta hände inte särskilt mycket mer (en bra chans för HIF i slutet) än att Zoran blev tillsagd på bänken. Själv så satt jag och tänkte på om Djurgårdens tränare Jeglertz, som under många år tränat damlag, brukar tabba sig och skrika "kom igen nu tjejer!" av misstag någon gång?

/Caniggia
 
1 Emil:

skriven

Med dagens besked kommer HIF som bäst bli tvåa både i Skåne och Sverige ;-)

2 aren:

skriven

3 Caniggia:

skriven

@ Emil - Att Fredrik Berglund lämnar Elfsborg ökar markant deras chans till Guldet. Men det jag är mest tveksam till är om Trelleborg kan vinna allsvenskan! ;)

4 Isa:

skriven

DJURGÅRDEN!