Lite Recensioner PES 2011 (PC 360 PS3)

3 kommentarer


Lite sent ute. Men det kan alltid vara bra att ha koll på vad pressen skriver. Väldigt höga betyg för PES i år men tyvärr speglas det inte i handeln och aktiviteten på PESNORDIC.COM.


Gameplayer - 9/10
Pro Evolution Soccer 2011 gör att vi kan gå tillbaka till gamla tiders bedömningar av de olika rivalerna: vill du ha sexiga menyer, flashiga onlinelägen, läcker grafik och storslagenhet så köp FIFA. Vill du ha ett realistiskt fotbollsspel, köp PES.

Gamereactor - 9/10
PES 2011 är ett glittrande fotbollsspel som serverar den mest realistiska fotbollsspelkänslan någonsin. Utvecklarna har gjort ett modigt val när man gjort passningssystemet så manuellt, och när man lär sig att behärska det kommer det att bli mycket saknat i andra fotbollsspel. Även om det saknar en del av presentationen och karriärläget i FIFA 11, erbjuder PES 2011 den mest trovärdiga och realistiska fotbollsupplevelsen. Vilket för mig är det absolut viktigaste.

http://www.gamereactor.se/recensioner/24488/Pro+Evolution+Soccer+2011/

Level 7 - 9/10
Vi har tyvärr inte kunnat testa onlineläget när det här skrivs, men så länge det inte är helt trasigt att möta varandra online eller spela Master League online så är Konami äntligen tillbaka i gammal god form. Spelet på plan är bättre än på många år och spellägena har finputsats. Det börjar bli en tjatig kommentar redan, men det är ju sant; PES is back.

http://level7.nu/texter/read.php?id=199007

Spelmedia - 9/10
För att sy ihop säcken så är Pro Evolution Soccer 2011 ett otroligt bra fotbollsspel och ett kliv framåt i serien mot förra årets version, som enligt många blev en besvikelse. Det nya passningssystemet, det förbättrade Become a Legend-läget och ett lika beroendeframkallande Master League-läge som förut är bara några av många skäl till varför varje fotbollstokig ska ha detta i sin spelsamling. Om det är något år du ska ge PES en ärlig chans så är det i år.

http://www.spelmedia.se/recension/616/pro-evolution-soccer-2011/

Eurogamer - 8/10
De förändringar som skett i och med årets titel tilltalar säkert inte alla, men både PES- och FIFA-förespråkarna borde se positiva saker i utvecklingen för Pro Evolution Soccer. PES 2011 gör en inte besviken på många ställen. Domaren håller på korten bättre även om han ibland blåser för ofta, spelmekaniken är bättre och målen kan göras i princip hur snyggt som helst. Licenssaknaden är irriterande under de första 45-60 minuterna, men sedan löser de händiga det på egen hand.
Årets upplaga känns som rätt väg att gå, och matchen mellan PES och FIFA kommer nog bli jämn i år. Betyget är svårsatt, men känns rätt, för de som är otroligt fokuserade på siffror vill jag säga att det är betydligt närmare ett högre betyg än ett lägre. Kick Off!
De förändringar som skett i och med årets titel tilltalar säkert inte alla, men både PES- och FIFA-förespråkarna borde se positiva saker i utvecklingen för Pro Evolution Soccer. PES 2011 gör en inte besviken på många ställen. Domaren håller på korten bättre även om han ibland blåser för ofta, spelmekaniken är bättre och målen kan göras i princip hur snyggt som helst. Licenssaknaden är irriterande under de första 45-60 minuterna, men sedan löser de händiga det på egen hand. Årets upplaga känns som rätt väg att gå, och matchen mellan PES och FIFA kommer nog bli jämn i år. Betyget är svårsatt, men känns rätt, för de som är otroligt fokuserade på siffror vill jag säga att det är betydligt närmare ett högre betyg än ett lägre. Kick Off!
 
1 Martin:

skriven

OM PES 2011. Jag blev glad när jag såg editfunktionen och möjligheterna att skapa 38 egna lag i två ligor. Men sen insåg jag hur värdelöst det var. Du kan göra ditt eget lag, bestämma takt osv. Men datorn gör ändå som den vill. Du skapar en målvakt (som bara är målvakt)....men han blir ändå inbytt som anfallare eller mittfältare när du spelar mot datorn. Du skapar ett lag som spelar 4-3-3....men när du möter laget gör datorn om taktiken under matchen. Det kan bli 4-1-4-1 eller vad som helst. Ibland hamnar två yttermitfältare på samma kant och det saknas yttermitfältare på den andra kanten. Varför finns editfunktionen om allt ändå är förprogrammerat???? Datorn bryr sig inte om ifall man gör om en ytter till innermittfältare.

Så här dåligt var det inte på PES2009. PES2011 är ett steg bakåt. Jag fattar inte varför man luras att tro att man kan skapa egna motståndarlag och utforma deras spelare och taktik. Det är bedrägligt och pinsamt att dom inte gjort färdigt spelet innan de säljer det. Synd på ett annars okej spel. Men en så här fundamental miss är inte okej.

Bojkotta PES!

2 Caniggia:

skriven

PES 2011 är bojkottat nu. Det är 12:an som gäller.

3 Martin:

skriven

Och den innehåller inte samma brister? Jag är säker på att dom hittar på något nytt kreativt sätt att sabba även 12:an. Eller?