PES 2012: Säsongen börjar den 14:e Oktober

Kommentera
Konami sätter datum på det "mest ambitiösa och avancerade fotbollsspelet någonsin"

Konami Digital Entertainment GmbH har annonserat att de kommer att släppa den ivrigt eftertraktade titeln PES 2012 den 14:e Oktober på PlayStation®3, Xbox 360® och Windows PC, och de bedömer det som den mest ambitiösa och avancerade fotbollsupplevelsen någonsin.

PES 2012 går ännu längre när det handlar om att ge spelaren total kontroll än i någon annan fotbollstitel, samtidigt som det gett AI:n nya innovationer och speltillägg som täcker varje aspekt i verklig fotboll. Det centrala i PES 2012 är den helt nya aktiva AI:n vilken gör att medspelarna stänger ner ytor, försvarar i zoner och håller linjer för att minimera anfallsförsök. På så sätt när man försvarar så kommer ens medspelare att försöka hålla den defensiva försvarslinjen och markera inkommande anfallsspelare. På andra hållet så kommer medspelarna att ta löpningar, förvirra motståndarna och arbeta för att ge spelaren mer alternativ.

Förutom detta så har teamet bakom PES satt fokus på att laget som enhet representeras med PES 2012's nyskapande "Teammate Control System" - en helt unik nyhet som tillåter spelaren att kontrollera två spelare samtidigt. Man kan alltså ta löpningar eller förvirra motståndaren med en spelare medan den andre håller i bollen. Teammate Control fungerar på två sätt; genom att styra den högra analoga i den riktning där spelaren man vill kontrollera finns, kan man använda sig av support play där man får assisterad hjälp att få en spelare att sätta igång en löpning eller ta imot bollen, det andra sättet är att ta total kontroll över den andra spelaren.  

På andra håll är PES 2012 precis lika fullt av nyheter. Animationerna har förbättrats och stämningen och presentationen i själva matcherna har det jobbats på. Man kan nu se tränarna gå omkring på sidlinjen samtidigt som atmosfären runt en stormatch troget återskapats. När det handlar om spelkänsla så har skotten och reaktionsförmågan förbättrats, man förlorar inte heller helt kontrollen över spelarna när man tappar bollen, straffarna ser man återigen i en kameravinkel som placerats bakom spelaren och en-mot-en situationer erbjuder bättre kontroll eftersom försvarna pressar och knuffas för att vinna boll. På motsatt håll använder anfallarna kroppsfinter och rörelser för att komma förbi och lura sina motståndare.

Konami fortsätter också sitt framgångsrika samarbete med UEFA vilket ger PES exklusivitet till UEFA Champions League, UEFA Europa League, och UEFA Super Cup. Detaljrikedomen runt dessa turneringar har förbättrats och domare och linjemän bär nu Officiella Champions League dräkter.

"PES 2012 är ett massivt nyskapande för hela fotbollsgenren och säkerligen det mest ambitiösa och avancerade fotbollsspelet någonsin" menar Jon Murphy, Europeisk Team Leader för Konami Digital Entertainment GmBH. "Tilläggen vi gjort med Teammate Control, Aktiv AI och Off The Ball Control. Inget annat spel tillåter så mycket kontroll över laget, och PES 2012 försäkrar, att den tid då man irriterade sig över hål i försvaret och även skrek sig hes över att spelarna skulle ta löpningar, är över. Detta är en mycket intressant period att vara PES fans i, och vi är glada över att kunna sätta ett datum som fansen kan markera i sina kalendrar.

Konami kommer att tillkännage releasedatum för PES 2012 till WII, PS2 och PSP inom en snar framtid.