Det fortsatta problemet med att belöna utnyttjarna och amatörerna.

9 kommentarer
 
Jag är rätt så missnöjd med den taktiska delen av PES 2013. Det är omöjligt att spela ett mer försvarsinriktat spel där man låter sina försvarare ligga väldigt lågt för att ha några extra meter till godo på motståndarlaget. Det finns alltid utrymme för genomskäraren som i princip alla som har spelet på passningsassistans 2 eller mer kontinuerligt söker. Konami borde ha satt in någon sort kontringaktion gentemot denna bugg i spelet men istället ger de fördel till det automatiska spelet istället för det naturliga.

Genomskärarna på marken eller i luften ska aldrig vara automatiska utan alltid manuella. För mig är det OK att de normala passningarna är någorlunda automatiska men för guds skull, den kreativa delen av spelet borde vara mer än en automatisk genomskärare.

Det kommer vara samma grej det här året. De som spelar den bästa fotbollen kommer aldrig att vinna ett PES-mästerskap, det är de som utnyttjar bristerna som vinner och detta året är det de som behärskar den automatiska genomskäraren. Detta endast på grund av att du inte kan spela din backlinje lägre än några meter bakom mittpunkten. Det är faktiskt skamligt att ett spel som erbjuder så mycket simulering av fotboll blir förstört bara för att den mest grundläggande och viktiga egenskapen i fotbollsspelandet är reducerat till något som alla kan göra om man lär sig utnyttja det på rätt sätt.
 
För att förklara lite närmre så skulle jag vilja ha det som så att passningen kan vara automatisk men själva styrkan i passningen ska bestämmas av dig och detta avgör hur passningen når sitt mål. Detsamma borde gälla genomskärare. De som spelar auto behöver inte avgöra styrkan eller riktningen på bollen och på grund av det så har de ca en halv sekunds fördel än en spelare som måste ta dessa beslut. Det är ett väldigt ojust system och det gör inte det vackra i fotbollen någon sorts rättvisa.

Exempel 1. Jag spelar backlinjen på absolut lägsta nivån och placerar dem alla i straffområdet på taktiktavlan men de befinner sig ändå två meter från mittlinjen. vid kontringar. Sjukt irriterande.

Exempel 2 är en mindre sak men har också med det automatiska att göra. Spelare med 2+ i settings får en kontring. Han spelar en overkligt snabb passning till en av två anfallare som har ryggen mot målet, utan att behöva avgöra varken bollens kraft eller riktning så slår denna anfallare en perfekt direktpassning på djupet som i princip alltid nås av anfallare nummer två. Här spelar statsen alltså i princip ingen roll. Man kan göra det med vilka spelare som helst.

Exempel 3 är följande. En spelare med passningsassistans 2+ slår en genomskärare. En spelare med 0 eller 1 är precis där bollen är och trycker samtidigt på supercancel för att bryta bollbanan eller på cirkel för rensning. Trots detta missar han bollen och anfallande spelare är fri med målvakten. Anledningen till att anfallande spelare kommer fri är för att passningsassistansen gör att bollen söker sig till den som slagit den. Det gör inte en passning på samma sätt från en spelare som slår samma passning på 0-1. Detta skapar en stor obalans i spelet och med lite kärlek till fotbollen så förstår man vilket av alternativen som borde gälla.

Konami borde leda vägen mot realistisk fotboll och ändra sina regler i PES LEAGUE VM till inställningar (0-1 i passningsassistans, helst 0) som tvingar andvändarna att spela sin egen reflektiva fotboll genom sitt eget fotbollskunnande. Detta skulle göra PES LEAGUE mycket mer attraktiv för alla som gillar en riktigt bra match. 

Hela grejen med passningsassistansen gör spelet till en mycket tråkigare upplevelse än vad det borde vara. Så fort Konami fixar så att man kan se vad den andra spelaren man möter har för passningsassistans så kommer jag att ändra reglerna på PES-Ligan till 0-1 i passningsassistans som standard för alla matcher som ska spelas.
 
1 Maci :

skriven

Håller med dig. Dom e la rädda för att tappa för många om det blir för manuellt.
Men möjligheten borde ju finnas för oss som faktiskt vill spela mer manuellt. Varför inte redan vid skapande av en liga kunna sätta entrance kriterier med autopass på samma sätt som kondition och Home&Away. Men nä d går åt helt andra hållet nu. Stoooooor besvikelse.

2 Tjodd:

skriven

Jag tror helt ärligt att manuellt är den enda vägen till PES överlevnad i längden.
PES kan vara en fantastisk fotbollssimulator (långt mer variationsrik och djup än konkurrenten), men helt sabbas av överdrivna, ologiska och extrema passningar som på ett enkelt sätt kan upprepas match efter match.

Hoppas att Konami inser detta själva och försöker komma på hur dom smartast kan få till en smidig övergång. Det värsta av allt är att både EA och Konami tror att spelarna måste få massa hjälp av spelet för att vilja köpa det. Jag är inte ens säker på att det är vad den stora massan vill ha. Man vill nog mer ha ett rättvist, roligt och till stor del realistisk upplevelse.

Man borde höja svårigheten (manuellt) på svåra saker i spelet, såsom långa djupledsbollar, snabbt passningsspel, crossar, långskott, dribblingar osv, och bibehålla enkelheten i det enklare. På det sättet spelar man enkelt till man lär sig spelet, och måste börja spela svårare för att komma upp till en annan nivå.

Hoppas att du orkar stå på dig och tjata om detta. :)

3 Caniggia:

skriven

Jag har skickat till både engelska och tyska kontoren angående de faktum att jag vill att vi ska kunna ha möjligheten att se vilken passningsassistans en användare har online. Om vi hade kunnat se detta hade vi kunnat ha regler för passningassistans på pesligan.

Jag tror som Tjodd att tidigare när spelet inte var mer automatiskt än att markören byttes automatiskt, då njöt faktiskt folk över lag mer av spelet. Men nu när det finns en massa olika settings så blir folk istället beroende av att vinna och spela på den mest automatiserade nivån. Konami måste gå tillbaka till alternativen 0-1, det är på den nivån alla ska tävla. För en manuell kan slå en 1:a eftersom mellanrummet inte är alltför stort.

Jag fortsätter att bomba dem via twitter, FB och vanlig e-mail!

4 ewerth:

skriven

Det jag gör i PES13 när någon kommer rättvänd mot backlinjen är att ta kontroll över sista försvararen och antingen falla ner och snabbt sätta sista man i offside (om möjligt) vilket är riskabelt eller att jag bara ligger några meter till godo (samtidigt som jag håller full fyrkant) för att plocka upp L1 + trekantspassningar i djupet.

Exempel 3 är otroligt störande och händer även i passass. 1 vs 1 matcher. Kör enbart med en 1 i passassistans och polarna som hälsar på får även de anpassa sig till det. Kanske skapa miniturneringar för de som lirar med lägre alt. utan assistans?

5 Caniggia:

skriven

Ewerth. Jag har nyss gått ut med att det blir en helt manuell liga (skulle gärna haft 1 plupp som alternativ men i och med att det inte visas visuellt inne i spelet så kan man inte se det). Jag tror att den här ligan på sikt blir populärare än den vanliga.

http://pesligan.com/forums/thread/19743/1/#28619

6 ewerth:

skriven

Underbart, kommer slå en kik och förhoppningsvis ha tid att vara med!

7 Isse :

skriven

Tjena cannigia

jag har ett stort problem.
Kommentatorn i spelet fungerar inte, det fungerade bra i en vecka men sen bara vips, så sluta det fungera.
vet du vad problemet kan vara ???
Tack på förhand.

8 Charles:

skriven

Jag har nu spelat över 300 onlinematcher. Jag håller med dig i allt du skriver. Detta var min absolut sista match PES. Kommer aldrig mer spela något spel i denna serien igen. Har spelat alla PES, ISS och alltid gillat dom skarpt. Men nu har det tagit alldeles för lång tid att få till ett bra spel som är rättvist.
Hej då PES.... Skicka gärna denna kommentar till Konami....

9 Joni1234567:

skriven

Sedan kan jag rekommendera alla att testa Playmaker-spelsättet till Wii-versionen. Där är det verkligen ingen passningsassistans. :P
Se länktips för att se hur det kan se ut.