PES 2016 största svaghet är domaren.

Kommentera
 
PES 2016 är ett fantastiskt spel på många vis.
 
Det är också ett spel med en stor svaghet. Mannen som ska döma matchen är alldeles för passiv och det beror ju antagligen mest på att fysikmotorn inte reagerar på farliga tacklingar. Det händer allt för ofta att en tacklande spelare kommer från död vinkel och kastar sig in och gör en brytning på en spelare som i fallet skulle kunna bryta i princip hela benet.
 
När domaren blåser tar han däremot bra beslut. Problemet är bara att han inte är konsekvent. Man kan se att från och till så blåser han för en vanlig X tackling där man sätter ut foten för att i nästkommande femton läge inte blåsa alls trots att motståndaren kastar sig in med en 180 graders glidtackling.
 
En annan sak som är väldigt irriterande är att om domaren visar fördel och sedan ska dela ut kort så är det fritt fram att glidtackla som värsta huliganen utan straff, det delas ändå bara ut ett kort och om man har tur så blåser domaren av för halvlek och inget kort alls delas ut.
 
Tips - För att avsluta positivt så finns det ett knep som brukar gå hem mot detta. Om du ser att någon är på väg att kasta sig in på dig så ska du bara vända åt helt andra hållet. Mest respons på en sådan riktningsförändring får du genom att inte hålla in någon annan knapp och bara trycka åt motsatt håll. Detta brukar resultera i gult kort för motståndaren. Du kan också använda R2 för att hoppa undan en glidtackling om du inte vill riskera att en spelare blir skadad. 
 
Om vi har tur så är det här något som Konami fixar med ytterligare några patcher och innan EM-slutspelet, men realistiskt sett kommer det inte vara finetunat förrän tills PES 2017. 
 
Over and Out
/Caniggia