PES-Taktik - "Alla vägar bär till mål"

3 kommentarer
AllsvenskanPES

Då så grabbar. Då var det dags att skriva något konstruktivt och användbart. Många av toppspelarna i de högre divisionerna använder sig av små taktiska finurligheter. Det kan handla om att spela med laget väldigt högt upp i banan. Det kan handla om att man kör med en kontringstaktik. Det kan handla om att man vill utnyttja kantspelet. Jag ska här försöka förklara några av de små taktiska förändringar man kan pyssla med innan och under match.
Nr.1 för att bli en god PES-Spelare är att ha koll på hur spelet funkar. Många väljer att ställa upp laget, flytta lite på spelare och sedan köra igång. Detta är såklart okej om matchen inte gäller något. Men gäller den 3p i PES-Ligan så är det dags att gå lite djupare i taktikeditorn.

Gå in i team-> attack/defence och ändra inställningen från semi-auto (default) till manual.
Detta gör att när du sedan spelar match har mycket mer kontroll över hur pass offensiva/defensiva dina spelare är.

När du nu kör igång matchen så kommer du märka att där är en stapel till höger om din spelares namn och den är alltid gul när man startar en match. Under spelets gång kan du med hjälp av R2 + L2/L1 flytta på stapeln upp eller ner. Flyttar du den först ett steg uppåt så blir den orange och sedan ytterligare ett steg, röd. När stapeln står på röd så är ditt lag extremt anfallsinriktat. Om du sedan flyttar stapeln neråt så blir den grön och sedan blå. När den står på blå så är ditt lag extremt defensivt inriktat.

gulstapel
Staplarna står på gul när en match börjar

Något som inte många vet är att de här staplarna har stor betydelse vid fasta situationer och hur många spelare som finns med på hörnor till exempel. Om du väljer att höja stapeln till röd när det är hörnor så kommer det att gå upp fler spelare på hörnorna. Detta lämnar såklart mer utrymme för kontringar så se upp.
 
1 färsking:

skriven

Strålande med lite taktiskt tips. En enkel ändring men inget jag kände till. Tusen tack

2 Marockanen:

skriven

Tack för tipset (!) , visste inte om det, hoppas det gynnar mig :)

3 B:

skriven

Underbar guide! letat efter en sådan här mycket länge.



Tackar!