PES 2008 Guide - Taktikdel 1: Attack/Defence

2 kommentarer
Pro Evolution Soccer 2008 (next-gen versioner)

Tips från en vis gammal man! (som trots denna vishet förlorar många av sina matcher)
PES 2008 har varit här i mer än tre månader, folk har spenderat mycket tid med spelet och fått erfarenhet av att spela mot andra spelare online. PC versionen är den versionen som fungerar bäst online, men som vanligt, då jag är en riktig "sucker" för PS så utgår jag ifrån den versionen när jag nu har kommit till min egen lilla svenska guide.


Var börjar man när man skriver en guide för PES 2008?
Jo man utgår ju såklart från den OFFICIELLA GUIDEN. Det är såklart inte lönt att ta med allt som står i den utan jag tar bara med det som jag tycker är absolut nödvändigt att veta. Vill du t.ex. veta hur man gör "stanley matthews fint" så är det här inte något för dig. Fast vet du hur man gör den finten ändå så är det ju "hallon på strå" som min gode vän Stefan brukar säga

Del 1. Dirigera dina styrkor offensivt och defensivt.
Vi börjar såklart med det viktigaste i fotbollen, eller ja, i alla fall i Sverige. Det är att ha ett mycket disciplinerat taktiskt upplägg , gärna defensivt. Därför är det bäst att du så snabbt som möjligt, när du kommit in i formation screen, går direkt till delen som heter "Set Tactics". Därefter skyndar du dig snabbt som attans till "controller support" och ändrar där "Change match A/D levels" till manual.

dirigera
1.Set Tactics 2.Controller Support 3.Change match A/D levels 4.Manual

Varför denna lilla ändring då?

Jo, här kommer en mycket tillförlitlig sanning. Genom att göra denna lilla ändring så anpassar du själv hur mycket du vill att ditt lag ska anfalla och försvara. Många kör med "auto" på denna del och då justeras Attack/Defence automatiskt i förhållande till vad det står i matchen. Men det kanske inte är så att du vill spela mer försvar/defence när du leder med 1-0, du kanske vill sätta dit både 2:an och 3:an och kanske är tvungen till att göra det om det är ett dubbelmöte med bortamål och liknande. När du har din attacknivå på de högsta lägena (orange,röd stapel) så kommer mer folk att försöka ta sig in i straffområdet vid ett anfall. Det samma gäller vid försvar. Har du staplarna på de lägsta nivåerna (grön, blå stapel) så kommer det att finnas mer folk i försvaret.

Vad är jobbigt med att ha Attack/Defence nivån som en manuell funktion?
Förutom att du måste gå in någonstans i en meny där du aldrig tidigare varit =D, så krävs det simultanförmåga i matcherna. Du måste kunna avgöra hur bra din motståndare är och ifall han är bättre än dig eller inte. Naturligtvis är han inte det, så det blir såklart "anfall är bästa försvar för dig".

Hur gör jag?
Genom att hålla inne L2 och sen trycka R1(attack) eller R2(försvar) så justerar du hur pass offensiva och defensiva dina spelare ska vara när matchen är igång. Det kan vara svårt att hålla reda på i början, men vill du bli kung på PES så är det här den rätta vägen.

Imorgon tittar vi på hur det ser ut med backlinjens djup och liknande dumheter!
 
1 carlosen:

skriven

har tänkt att testa detta så ofta och nu får det vara dags.
Tyvärr är ju det här också ett gångbart tips.

http://www.consolegoals.com/view_video.php?viewkey=1f3c3049a7b9bfe74d58

2 Azon:

skriven

Kanon!!!! Ska testa dina tips snarast!