Pressrelease - PES 2010: Ny säsong, Helt nytt spel!

36 kommentarer

Konamis legendariska fotbollsspel utvecklas till den mest realistiska fotbollssimulatorn någonsin den här hösten.


Konami Digital Entertainment GmbH har utannonserat att deras kommande titel PES 2010 kommer att ha fler nyheter och förändringar än någongång tidigare i spelets historia, alla tänkbara delar av spelet kommer att förändras till det bättre. Stora förändringar i spelkänslan kommer att göra PES 2010 till den bästa fotbollssimulatorn som finns tillgänglig.


PES 2010 är inplanerat att släppas till PLAYSTATION®3, Xbox 360, PC-DVD, PSP® (PLAYSTATION®Portable), PlayStation®2 och mobiltelefoner till hösten, och efter flera månader av analys, feedback och översikt blir det förbättringar i spelets alla delar.


PES Productions, Konamis Tokyo-baserade utvecklingsteam, har samlat feedback på spelets styrkor och svagheter via fansens olika forum, både från hardcorespelare, nytillkomna spelare och från speljournalister, och på så sätt har de lagt till en hel del av det som efterfrågats i det nya spelet. Resultatet kommer att bli det mest utmanande, realistiska och tillfredsställande PES-spelet hitintills.

Konami har under det senaste året nyanställt folk till utvecklingsteamet, samt skapat olika specialistgrupper, som jobbar med att utveckla sina egna delar av spelet både inför kommande PES 2010 och framtida versioner. Nyheter inför PES 2010 är som följer:

• Gameplay:
PES 2010 fokuserar på att förbättra känslan i matcher mellan spelare och genom att skapa en utmanande upplevelse som ständigt testar spelaren. Intuitivt zonförsvar krymper ytorna och spelare kommer hela tiden vara tvungna att hitta nya sätt att attackera på. PES 2010 fokuserar på att vara en verklig fotbollssimulator, genom att blanda taktik och snabba reaktioner, precis som i verkliga livet. Förutom detta så kommer målvakterna att uppträda med mer variation och dessutom ha fler egenskaper för att efterlikna dagens burväktare. Spelets domare har också blivit omgjorda med smartare AI vilket gör att de är mer balanserade i sina domslut under en match.

• Förbättrat utseende:
PES 2010 har gått igenom en väldigt stor visuell förvandling, spelets uppskattade spelarutseenden och animationer kommer att vara än mer lika sina verkliga förebilder. Detta inkluderar spelares olika kroppsspråk på plan samt ett nytt system med förbättrade ljusegenskaper som förändras i spelets olika miljöer. De olika arenorna är också kraftfullt förbättrade med gräs och andra finjusterade detaljer.

• Helt nya animationer och rörelser:
Animationerna kommer att avlösa varandra på ett välnyanserat sätt där dribblingar och skott på mål får mjukare animationer. Nya individuella färdigheter kommer också att vara med, dessa inkluderar flera olika sätt där man kan dribbla och trixa, och de här nya möjligheterna kommer att ha en stor effekt på hur en match utvecklas. Många av de rörelser som funnits i spelet har blivit helt omarbetade. I synnerhet de för dribblingar, vändningar och skott. Det kommer också att vara en väsentlig skillnad när man slår en pass stillastående, i jämförelse med om man slår den när man springer.

• Matchernas atmosfär:
Publikens reaktioner under matchens gång kommer att vara mer varierade med nya sånger och rop. Skillnaden mellan hemma- och bortamatcher kommer att återskapas och publiken kommer att reagera spontant på olika händelser i matchen genom att visa missnöje eller glädje när lagen t.ex. får en frispark eller gör mål. Kommentatorernas matchanalyserande kommer att vara fräschare samtidigt som man får en bättre utvärdering om vad som pågår i matchen.

• Förbättrad Master League:
Master League har blivit grundligt omarbetat med fler förbättrade valmöjligheter för tränaren. Man kommer att kunna leda ett lag under en längre tidsperiod. För många spelare är Master League det som har gjort spelserien till en sådan framgång och PES 2010 kommer att ha många långtgående och viktiga innovationer för att förbättra spelläget. Fler detaljer kommer snart.

• AI:
Utvecklingsteamet i Tokyo har jobbat för att förbättra AI i spelet och har lagt till Teamvision 2.0. Mittfältare och försvarare jobbar nu tillsammans för att krympa ytorna och för att göra det svårare för motståndarlaget att anfalla. Det gör att det skapas ett bättre skydd när man har sämre försvarare vilket är ett steg tillbaks mot det PES där det inte går att göra några enkla mål. PES återvänder därmed till sina rötter som fotbollssimulator. När det handlar om anfall, så kan spelaren nu välja att skicka upp mer folk på olika delar av planen vilket öppnar upp för fler målchanser än någonsin tidigare. På det viset krävs det en helt ny kontroll från spelaren i PES 2010. Strategiskt tänkande blir lika viktigt som kortpassningsspel, och det nya systemet kommer att göra att spelaren får bättre kontroll över laget. När det blir frispark kan man t.ex. få spelarna att ta löpningar för att kunna möta bollen i straffområdet.

• Individuell spelkaraktär:
I tidigare PES-spel har uppställningen bestämt hur spelarna rör sig. PES 2010 lanserar ett nytt system i vilket den individuella försvars- och anfallsnaturen för spelaren avgör hur han spelar fotboll. Varje spelare har en individuell AI knuten till sina bästa egenskaper och detta reflekteras hos spelarens lagkamrater och motståndare. Om t.ex. en spelare som är känd för att slå bra inlägg har bollen, då sticker fler spelare in i boxen för att försöka möta den. I liknande situationer, ifall en spelare är känd för att dribbla så lägger sig försvararen så att han täcker sin svaga sida. En ensam anfallare får också mer stöd från sina mittfältare när han tagit i mot bollen.

• Strategianvändning:
En ny snabbfunktion för att ställa in olika strategier kommer att finnas tillgänglig innan match. Alla olika saker som ingår i fotbollens värld kommer att representeras, passningar, rörlighet, försvarslinje, bredd över plan, och anfallarnas positionsspel kommer att kunna ändras så att det reflekterar riktiga klubblags taktiker. Till exempel så spelar Juventus mycket på kontringar medan Barcelona spelar med bredd när de anfaller. Dessa olika inställningar kan ändras när man vill och med vissa olikheter i hemma- och bortamatcher kommer det att krävas mer av spelaren, i synnerhet i Master League.

• Straffar:
Ett helt nytt straffsystem har skapats, vilket ger en mer kontroll, bättre placeringsförmåga och träffsäkerhet.

• Förbättrat onlinemode:
En helt ny sektion av utvecklingsteamet fokuserar på att förbättra onlinespelandet i PES 2010. Mer nedladdningsbart material planeras också. Konami har hela tiden uppdaterat PES 2009 med bl.a. nya licensierade lag- och spelarövergångar och detta kommer att fortsätta och förbättras i PES 2010. Lag- och spelinnehållsuppdateringar är planerade genom hela spelets marknadstid. Dessa kommer att göra spelet till en ännu bättre upplevelse när det är dags för match.

Konami har förstärkt sin relation med UEFA och kan berätta att de exklusiva rättigheterna för Europa League (tidigare UEFA-Cupen) är säkrade. Därtill kommer Konami att förbättra och utveckla UEFA Champions League i PES 2010 för att på ett ännu bättre sätt återskapa världens bästa klubbturnering.

Fler detaljer angående de nya funktionerna kommer under de följande månaderna. Konami slår också fast att Lionel Messi kommer att vara spelets omslagsstjärna och han kommer att dyka upp både i promotion och i utvecklingen av spelet senare i år.

”Vi har samlat feedback och omdömen från PES-serien under en lång tid, och i och med PES 2010 kommer vi att tillämpa många av de idéer som våra spelare har önskat” berättar Naoya Hatsumi, prodcuent för PES Productions på Digital Entertainment Japan. ”Vi hoppas kunna göra PES 2010 till en mer användarvänlig, omedelbar spelupplevelse, som fokuserar på att kasta in spelaren i den spelkänsla som har gjort serien så känd. PES 2010 kommer att se bättre ut, spelet på plan kommer att vara bättre och spelet kommer att reflektera fotboll så gott det går med nuvarande hårdvara”

”Förberedelserna inför PES 2010 har varit igång under en ganska lång tid nu, med omorganisation och nya möjligheter för den Tokyo baserade utvecklingsstudion att tillsätta experter på olika områden i produktionen” meddelar John Murphy, PES European Team Leader. ”Vi är nu i en bättre position där vi kan lägga till förändringar och förbättringar till den spelserie vi har sett, och vi kan tacka PES communityn för deras del i detta”

PES 2010 släpps till PLAYSTATION®3, Xbox 360, PC-DVD, PSP® (PLAYSTATION®Portable), PlayStation®2 och mobiltelefoner till hösten.

Källa - http://uk.games.konami-europe.com/news.do?idNews=396

 
1 KorreTheDude:

skriven

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO....ser fram emot pes2010 trots online-besvikelsen. Jag messar dig på irc ang ngt privat caniggia :). Keep up the good work...glad påsk

2 Atbin Vali:

skriven

Det låter ju bra, hoppas de satsar mycket på online delen...

3 Don-T:

skriven

Ja det här låter bra ,men det ska mycket till nu för o övertyga mej tyvärr ,för första gången har jag spelat väldigt lite av ett pesspel ,men fixar dom allt dom skrivit så lär mitt pesintresse vakna till liv igen

4 Anonym:

skriven

Trevligt!

Mycket fina ord men byggs det upp med substans bakom kan man undra! Har du översatt från engelsk pressrelease lr? Snyggt iaf.. Hoppas på det bästa när det börjar dra ihop sig om ca halvåret!

5 Caniggia:

skriven

Så länge Gameplay är det allra viktigaste (och det ser vi i pressreleasen) så kommer de flesta nog att bli nöjda. PES 08/09 var två år där man lika bra kunde ha fortsatt spela PS2 och haft mycket roligare än att man skulle plöja sig igenom den dynga som kallats next-gen. Träigare fotbollsspel får man nog leta efter. Tack för att Wii-versionen finns fram tills release, AMEN!



Online måste bli bättre men först och främst måste spelkänslan från föregående versioner återkomma. Jag kan till och med säga att om de måste så får de skippa online och börja jobba på det när spelet är 100% färdigt. Även ifall det skulle innebära att vi får ett onlinemode tre månader senare.



Översättningen är gjord från den engelska pressreleasen. Tog mig antalet timmar! =D

6 Johan:

skriven

Detta låter riktigt bra tycker jag. Dock lite oproffsigt av Konami att släppa en pressrelease med så många särskrivningar...

7 Caniggia:

skriven

@ Johan - Hej! Välkommen och tack för att du på ett sådant trevligt och fint sätt lade fram dina synpunkter på det grammatiska i översättningen. Den stora mängd av särskrivningar (4st) som du anmärkte på har nu fixats. Jag tar naturligtvis fullt ansvar för den smärta dessa åsamkade dig. =)

8 Rune:

skriven

Låter ju riktigt lovande. Gillar den nya grejen med att spelarna i första hand har individuella spelstilar och anpassar sig till varandra istället för att slaviskt följa spelsystem som robotar. Det ger mer personlighet och själ och känns mer realistiskt. Fingertoppskänslan i laguttagningar och byten kommer få större betydelse vilket blir kul!

9 Anonym:

skriven

nice! verkar som pes kommer bli bra igen :)

10 carlosen:

skriven

massivt med info....satsar man på gameplay så ordnar sig resten automatiskt.

och fungerande online förstås.

spännande att se utvecklingen!

11 Anonym:

skriven

Samma snack som de två senaste åren och båda gångerna har man blivit besviken. Men man sitter ju ändå och hoppas att dom kan komma tillbaks till vad dom hade en gång i tiden. Jag tvivlar dock

12 Caniggia:

skriven

Detta året är det faktiskt en ganska stor skillnad. KONAMI berättar om omstrukturering hos teamet. Att fansens idéer har lagts till. Att det finns en dedikerad grupp som jobbar med online. Att man återvänder till PES rötter. Dessa punkter är otroligt viktiga för att man ska få tillbaka konsumenternas förtroende.

13 snifo:

skriven

Tycker jag känner igen detta. Har låtit precis likadant inför både 08 och 09, och resten vet vi nog allihop. Så jag höjer inte på ögonbrynen eller skapar några förhoppningar alls, då jag numer måste se det för att tro på det när det gäller PES.

14 Caniggia:

skriven

Ingen av de tidigare pressreleaserna har någonsin varit så fylliga som den här och inte heller kommit ett halvår innan spelets släppts. Det betyder att KONAMI har planerat ordentligt inför detta året i alla fall. Vad kontentan blir eller kan tänkas bli lär vi se först i Juni på E3.

15 Danadoni:

skriven

Att man redan nu går ut i media och höjer sig själv till skyarna innebär att topprecensioner är ett absolut måste när spelet släpps!

16 Sinan:

skriven

Hej

jag tkr konami har alltid varit bra sen den första winning eleven och pes på PS1...och de gör det bättre o bättre nu..man kan ej va perfekt men konami närmar sig så fort till att va perfekt..RIP Fifa säger jag

längtar o ser fram emot att stå i kön i GAME butiken i malmö för att köpa pes2010

17 Henke:

skriven

Tja!



Har du hört något om Edit Mode inför PES 2010? Tror man att det är densamma som i 2009 eller blir det en förbättring fast med samma funktioner?

18 Eken:

skriven

Jag är en av de som faktiskt uppskattar 09:an, samtidigt som det så klart inte är i närheten av vad pes6 var. Hur som helst; det de skriver om att gå tillbaka till rötterna gör mig hoppfullt. Skit i nya finter, animationer osv. och satsa till fullo på hur samspelet mellan spelarna fungerar. Hur de arbetar tillsammans defensivt respektive offensivt och kanske framför allt förhållandet 'attack kontra försvar'.



Detta gör mig i vilket fall jävligt hoppfull!

19 Caniggia:

skriven

Animationer och rörelser var PES-seriens signum utan en mycket bra flow i dessa hade serien aldrig varit vad den är. Mycket av det har tappats i next-gen med hastiga och osmidiga övergångar i rörelserna. T.ex hade man kunnat göra 90graders rörelseförändringen på ett helt annat sätt, nu är den en av de faktorer som gör spelet overkligt och tråkigt.

20 Tony:

skriven

Har bara läst att konami lovar "förbättrat onlineläge" men det säger ju inte så mycket om hurvida man sllipper lagget och det låter ju inte lovande, vill höra garanterat fungerande onlineläge men det lär väll visa sig.

21 Caniggia:

skriven

Jag tycker man kan vara lite mer optimistisk än innan angående online eftersom det finns ett team som nu jobbar endast med det. Naturligtvis vet vi inte om det är möjligt att få den här grafikmotorn laggfri online!?

22 Don-T:

skriven

Dom borde lära av europerna kan man få Nhl 09 med den grafiken helt laggfri dessutom 5 vs 5 då borde man ta mej tusan inte ha några problem med pes ,tror det krävs ett laggfritt onlineläge för att jag ska hitta tillbaks igen

23 Gabbe:

skriven

Tjena. Spelet verkar inte vara någon besvikelse. Grym bild med messi, gillar grafiken! Undrar om fifa 1o eller vad det kommer att heta kommer att ha bättre grafik.



PS: Vet du något om lisenserna i pes 2010?

24 Trosso:

skriven

Och ang licenserna, vet någon hur editmoden ser ut? För om editmoden är som innan så att man kan ladda ner optionfiler osv som eldsjälar fixar så brukar licenserna bli 100% även om det inte är det i orginalspelet. Vad tror du Cannigia ? Kommer det vara möjligt att ordna en allsvensk patch till 2010 också?

25 Gabbe:

skriven

ang patch. Jag vet att det finns många patch till data men det finns ingen med allsvenskan till data. Kan inte du fixa en allsvenskan patch till data Cannigia?

26 Caniggia:

skriven

@ Gabbe - Licenserna håller på att fixas men inkluderingen av Europa League kommer göra att KONAMI får ta med vissa licenser som de inte fått ha innan. T.ex. fler engelska lag (de som kvalificerar sig) och en massa andra lag från andra länder.



@ Trosso - Editmode kommer nog att vara lika stort som innan. Angående en patch till PC och allsvenskan har jag inte tid att göra om allt till PC också. PS3 allsvenskan tog mig 200 timmar av research och finjusteringar för att få till så bra som möjligt. =)

27 Richard:

skriven

Om de håller allt de säger så kommer det bli fantastiskt. Men det känns som att det kan bara vara PR-prat.

28 Robin:

skriven

Hoppas verkligen detta PES blir riktigt bra, om det blir som dom förra så blir det väl samma visa igen.. sälja direkt

29 Alex:

skriven

När får man veta vilka lag som kommer att vara med? :)

30 Lime:

skriven

Jag väntar med spänning på en podcast om PES 2010. Ang Pressreleasen osv. Är det något du planerat?

31 carlosen:

skriven

ha ha, sund skeptisism från många här märker jag.



Jag tillhör också dom som tycker pes 6 i princip varit det bästa spelet. Däremot har jag senaste tiden spelat 09 ganska mycket med stor behållning.



Tror därmed att framtiden är lovande - 08 stora depression kommer inte igen.





32 Per:

skriven

Kan man få in Allsvenskan i PES 2010,skulle det vara det ultimata spelet.

33 Lime:

skriven

Den 15/4 skrev du (Caniggia) en kommentar här där det stod: "Imorgon kommer det en efterlängtad Podcast". Ingen Podcast har kommit och din kommentar är bortplockad? Vad hände?

34 Tony:

skriven

Har läst rykten om att pes 2010 kan komma släppas mycket tidigare än det vanliga oktober samtidigt som Ign redan satt ett realase datum för pes 2010.



http://ps2.ign.com/objects/143/14338558.html



35 younes:

skriven

tja tja alla pes lirare jag undrar om någon kan visa en gudide för hur man lägger in en viss patch till pes i xbox 360, har alltid velat veta . alltså en sån där patch där pl lagen har sina tröjor och sånt, är det svårt att fixa til xbox 360

36 Tobbe:

skriven

Jag har det här spelet och kan lätt säga att det är det bästa fotbollsspelet någonsin! Tröttnar aldrig på det!