PES 2011 - Förbättrad Fotboll

4 kommentarer


Total omarbetning, total frihet, total fotboll.

Konami Digital Entertainment GmbH kommer att leverera en helt ny fotbollsupplevelse senare det här året med PES 2011 till PlayStation®3, Xbox 360, PC-DVD, Wii, PlayStation 2 and PSP™ (PlayStation®Portable). Utgivarens långkörare kommer då att ha undergått de mest radikala förändringarna i spelseriens historia.

PES serien har länge setts som ett spel som erbjuder otrolig realism och kontroll men PES 2011 kommer att förstärka serien med flera avancerade gameplay tillskott, kontrollinställningar och animationer för att följa utvecklingen i riktning mot verklig fotboll. Centralt för spelet är dess totala frihet och PES 2011 introducerar en mätare för varje spelare där man låter användaren bestämma exakt styrka och placering av varje passning och skott. Bollar kan nu placeras precis var som helst med utomordentlig precision, långbollar på djupet, kortpassningar på foten och svåra väggpassningar låter användaren styra spelet och kontrollera tempot i en match.

Friheten i spelet utökas även via nya AI rutiner som skapats för att ge all kontroll till användaren. AI:n kommer inte längre att lägga sig i spelet utan användaren själv måste reagera i alla situationer och passar hamnar inte heller hos den närmaste spelaren. Istället kommer helt nya rutiner att förenkla kontrollen av både spelare och dennes kommando för att ge användaren total kontroll över varenda rörelse.

”Det var dags för PES att förvandlas, och PES 2011 representerar den mest ambitiösa förändringen i spelseriens historia” kommenterade Jon Murphy, European PES Teamleader för Konami Digital Entertainment GmbH. ”Vi har fortsatt att arbeta nära fansen för att få fram exakt vad det är inom fotboll som PES inte gjorde” Total frihet var prioritet och nya animationer ett måste. PES 2011 klarar självklart båda och de sammanstrålar på ett bra sätt, och samtidigt som man i grunden känner igen att det är PES så är det här den mest radikalt förändrade versionen någonsin.”

Nyckelrollen i PES 2011:as approach är det specialdesignade kontrollsystemet som tillåter total kontroll över alla spelmoment. Passningsspel i trekant och kluriga löpningar blir dominerande och uppbyggnadsfasen i spelet betyder precis allt. Likaså är dribbling och bollkontroll svårare att hantera och dagarna då man sprang rakt igenom mitten med en spelare är över då PES försöker imitera riktig fotboll.

Resultatet blir det mest kompletta och realistiska PES spelet hitintills. PES 2011 levererar en förbättrad upplevelse som fortfarande har PES etoset av skill och realism som kärna. Likaså har alla andra aspekter av spelet omarbetats, vilka inkluderar:

Total kontroll: PES Productions har förnyat passnings ration i 360 grader, vilket erbjuder unik kontroll över varje pass, skott, inkast, genomskärare, och genomskärare i luften. Det här tillåter användaren att passa bollen på djupet och föra spelet med total frihet. Spelaren måste på ett precist sätt slå passningarna och uppfatta och utnyttja löpningarna hos sina lagkamrater. Spelarna kan till och med pressa motståndaren för att få dem att tappa boll. Skott och uthållighetsmätare: Förutom kraftmätaren så visar skott och uthållighetsmätaren i detalj spelarens exakta uthållighetsnivå. Att hela tiden springa så snabbt som möjligt påverkar spelarens rörelser och får en motsatt effekt på hans stats, då fler passningar går fel och blir utan tillräcklig kraft.

Ny AI för försvarare: Försvarare håller nu sina positioner mer naturligt, de springer inte på varje boll som kommer in i deras zon och föredrar nu att invänta anfallaren och tvinga denne till misstag. Animationer och spelarfysik: PES Productions har totalomarbetat varje område i animationsmotorn. Dessa tillägg kommer att synas redan innan avspark då spelarna på ett flytande, naturligt sätt rör sig, accelererar och slappnar av. Fysiken mellan spelare är också förbättrad, vilket var en efterfrågad prioritet på PES-forumen. Närkamper och blockeringar ser nu helt otroliga ut samtidigt som det finns en större andel av övertygande tacklingar att dela ut. Andra kringliggande animationer bidrar också väldigt mycket till atmosfären och spelare uppför sig realistiskt när de inte har bollen och springer och går med en variation av många olika stilar.

Speltempo: PES 2011 nya kontrollsystem betyder att spelet kommer att ha ett mer balanserat speltempo, vilket varierar efter situationerna. Spelet exploderar när kontringsattacker sätts igång, men spelare kan bygga upp spelet sakta eller genom att exploatera ytor och avancera framåt. Det är svårare att göra långa löpningar genom mittfältet och ett framgångsrikt spel baserar sig på snabba passningar där man sedan skapar yta.

Utseende: PES 2010 visade de bästa spelarlikheterna i ett fotbollsspel och PES 2011 tar det ett steg längre. Ansiktsrörelserna har förnyats, men nyckeln är de över 1000 helt nya animationer som skapats från grunden med över 100 timmars motion capture material. Varje aspekt av spelarrörelserna har omarbetats med mer levande rörelser, vändningar, inkast, tacklingar och samspel. Sättet på vilket spelarna ökar hastighet och saktar ner är också mer naturligt, samtidigt som repriser visas på ett sätt så att dina sparade mål verkligen kommer till sin rätt.

Taktik och Strategi: Det stora utbudet av valmöjligheter som finns tillgängligt i PES serien har gjort det till en remarkabel och flexibel simulering vilket tillåter användarna att sätta sin prägel på varje match. PES Productions har lagt till en ”drag and drop” metod som kan användas i alla aspekter när du hanterar ditt lag, inte bara i byten och uppställningar. Dessa inställningar är också animerade för att visa just hur förändringarna påverkar.

Fintinställningar: PES har alltid erbjudit ett brett sortiment av klippska färdigheter, finter, och vändningar, men PES 2011 låter användaren konfigurera sitt favorittrick till högra analoga, vilket gör dem mer tillgängliga än någonsin.

Master League Online: Master League kommer att erbjuda en helt ny utmaning, eftersom användarna nu kommer att kunna spela mot varandra online. PES 2011 är debuten för det omtyckta spelläget Master League online där spelare kan tävla om att bjuda högst för världens bästa spelare och samtidigt försöka bygga ett lag som kan slås mot de bästa världen över.

PES 2011 innehåller även en hel del småtillägg, alla designade för att förbättra helhetsupplevelsen. Spelets svårighetsgrad har höjts på grund av vad det nya kontrollsystemet erbjuder, samtidigt som nya kameravinklar visar spelets förbluffande omgivningar och animationer. Likväl, i samtycke med fansens efterfrågan, så har både domare och målvakter förbättrats både konstnärligt och i fråga om AI, och även matchkommentarerna har programmerats om så att det är bättre snack men mindre repetitivt.

Messi, världens bästa moderna spelare, återvänder ännu en gång som spelets frontfigur och Konami fortsätter att behålla rättigheterna till Champions League, Europa League och tillskottet i form av Copa Libertadores (motsvarigheten till Champions League i Sydamerika). ”Det här är bara toppen av Isberget” slutför Jon Murphy. ”Vi har några signifikanta tillkännagivanden som kommer längre fram angående spellägen och spelfunktioner. De första bilderna från spelet visar på ett perfekt sätt hur de nya animationerna och frihetskänslan är hjärtat i det nya spelet. Vi tror på att PES 2011 både kommer att överraska och tillfredställa fansen. De kommer att vara tvungna att lära sig spela igen, eftersom detta är ett mycket annorlunda spel, men jag är säker på att det kommer att få dem att tappa hakan”

PES 2011 släpps till PlayStation®3, Xbox 360, Wii, PlayStation®2, PSP™ (PlayStation®Portable), och PC-DVD i höst.
 
1 Cesc:

skriven

Det här låter mycket intressant!

Längtar redan till demon som förhoppningsvis är bättre än förra årets version! Funderade på att köpa Fifa world cup idag men insåg att jag är alltför stolt som Pes-fan för att det skulle gå! :)



Kul att du är tillbaka Cani!

2 Caniggia:

skriven

@ Cesc - Tack så mycket och välkommen tillbaka Cesc och alla andra som läser bloggen! Dags att börja nedräkningen till nästa spel! :)

3 Chris:

skriven

Låter som dom förbättrat allt i spelet. Jag gillade 2010 års version men det kan alltid bli bättre. Speciellt försvararna som gör lite som dom vill ibland och målvakterna som bara står och tittar när motspelaren gör mål. Heja PES!!! Välkommen tillbaka Caniggia =)

4 Caniggia:

skriven

Hallå Chris,



Ja visst låter det alldeles förträffligt. Det ska verkligen bli kul att komma ner till Köln och prova det den här sommaren! Ser fram i mot det jättemycket. Om de har ändrat försvararna kommer man ju att märka det nästan ögonblickligen när man provar. Kommer bli intressant!