Arbetet med PES-Ligan fortsätter under julen!

Kommentera
Jag fortsätter utvecklingen med PES-Ligan samtidigt som medlemmarna spelar säsonger. Vi har nu fått igång några funktioner som inte fungerat tidigare, strecken i ligorna, som ger information om de olika positonerna, är en av de sakerna. Adminsystemet fungerar bättre och bättre och den som jobbar med mig på sidan kan i princip göra allt själv nu utom att ge någon annan administreringsrättigheter.

 Varför väljer jag att skriva om detta här på bloggen? Jo för jag vill visa hur det går till att bygga en sådan här sajt från grunden, arbetet som ligger bakom, hur man måste precisera sina tankar som sedan någon annan ska göra om. Det är komplicerat men tillsist får jag det som jag vill ha det och på det viset som jag tror att det gynnar alla användare. 

Dessa funktioner jobbas det just nu med att lägga in på sajten.

- Just nu är sajten helt på svenska så därför måste vi skapa ett system där man kan välja språk på den statiska texten, som t.ex. information för profil, cup/liga och hjälp. Sajten kommer att finnas på de nordiska språken samt på engelska. Vi kommer dock inte att ha deltagare från andra länder än de nordiska.


- Navigationen ska göras om till drop-down-menyer.

- Man ska kunna anmäla sig till cuperna precis som i ligan. Dock med ett tillägg; att spelarna ska kunna bekräfta att de är med vid turneringsstart genom att klicka på en konfirmera knapp som admin gör tillgänglig när han vill att de som är aktiva ska bekräfta sig. De som inte bekräftar sig registreras inte i cupen som anmälda när grupperna/slutspelet sätts ihop i admin.

- Flaggor bredvid spelarens nickname enligt landsval i profilen. Dessa syns bredvid användaren i ligaspel och cupspel.

- Göra så att rapporterafunktionen finns med i ens personliga box.
http://markup.io/v/6mxt2g5kqvqt

- Rapportera funktionen leder till mina matcher (vilket är en länk som skapas när en deltagare är med i en ny säsong) http://markup.io/v/r47h3aqk3g5v
- Skapa tydligare avgränsning mellan dubbelmötena.

- Man måste kunna byta namn i admin på de olika divisionerna
http://markup.io/v/qs24vdjn42gb

- Cuper ska kunna arrangeras med direkt utslagning istället för endast med grupper som nu är fallet. I admin ska man kunna ange antalet slutspelsplatser utan att ha gruppspel. I nuvarande cupsystem skapas grupper och ett slutspelsträd utifrån hur många grupper man angivit och hur många som ska gå vidare från gruppen. Om man skapar 4 grupper och sätter slutspelsplatser till 2 så går 8 spelare vidare. 
Ex. Nuvarande slutspelssetup och de tillägg vi vill ha. http://markup.io/v/xgqzsdwdwhn5

- I cupsystemet ska en användare kunna gå vidare i slutspelsträdet genom att ange att man vunnit på straffar. En sådan match ska i databasen registreras som en likamatch. I nuvarande system anges det genom att en spelare lägger till ett mål i sin rapport. Detta gör att statistiken i sin helhet inte blir rätt då spelare får extra mål de egentligen inte gjort. 

Ex. Nuvarande slutspel. http://markup.io/v/jbc9q7bf6w7x
Ex. Hur vi skulle vilja rapportera att man vunnit på straffar. http://markup.io/v/sc00dgjhadxj
Ex. Hur detta ska synas i slutspelsträdet. http://markup.io/v/61ekyhmzhaq3

- En match i cupslutspelet ska kunna avgöras via dubbelmatcher. Admin anger vilka omgångar i slutspelet som ska spelas i dubbelmatcher. Vid två likaresultat ska man kunna rapportera att vinnaren vann genom bortamålsregeln. Detta leder till att den som rapporterats som vinnare genom bortamålsregeln går vidare i slutspelet.

Ex. Dubbelmatcher i admin. http://markup.io/v/xgqzsdwdwhn5 
Ex. Rapportering i admin http://markup.io/v/tak911nx6w99
Ex. Rapportering användare. http://markup.io/v/5qj0f5ynv8g5

Nu har ni fått en inblick i hur jag tänker mig att saker och ting ska fungera. En intressant inblick i adminsystemet för den som aldrig egentligen får se det ges också.

Vi ses på http://pesligan.com