Argentinska "Primera División" är ny liga i PES 2014

5 kommentarer
 
De sydamerikanska ligainslagen i PES började förra året med intåget av brasilianska ligan i PES 2013. Nu har turen kommit till grannlandet i söder. 

Lite intressant fakta om den argentinska ligan är att den var den första ligan som skapades utanför de brittiska öarna. Detta skedde redan 1891! Det lag med flest titlar är River Plate med 35st, den senaste vinnaren är Velez Sarsfield och ligan är för närvarande rankad 7:a i världen.

Under tre säsonger från år 1958-1960 hölls en cup som hette Copa Suecia (Svenska Cupen). Den började spelas 1958 för att klubbarna i argentinska ligan skulle hålla igång när VM gick men till slut blev det en riktig långkörare där första gruppspelsmatchen spelades 1958 och finalen först 1960. Namnet fick cupen eftersom den svenska ambassaden sponsrade med pokalen.

En annan rolig grej med svenskanknytning har laget Boca Juniors. Efter många års tröjbytande så beslöt man sig 1907 för att välja färger utifrån det första fartyget som anlände på morgonen. Fartyget var svenskt och därmed blev dressen blågul. Man har spelat i dessa färger sedan 1907. 
 
- Ligan innebär att 20 st lag från högsta divisionen är med i PES 2014.
- PES kommer att få argentinska kommentatorer.
- Några arenor är med i spelet, antagligen från de största klubbarna. 
 
1 Ewert:

skriven

Underbart!! Vet inte vad som är bäst, de Argentiska lagen eller kommentatorerna. Hoppas vi i Europa kan ta del av dessa kommentatorer bara..

2 Caniggia:

skriven

Kul med ny liga. Tillsist kommer Konami få sina händer på tyska ligan. Det är jag säker på. Men när, det är frågan.

3 Ewert:

skriven

Vad beror det på att tyska ligan inte finns? är den "låst" pga av rättigheter eller det bara en pengafråga?

4 Sebastian:

skriven

Nu har jag inte någon vidare erfarenhet från den Argentinska ligan, men det känns tyvärr som att Konami får ta småligorna medans EA roffar åt sig de Europeiska storligorna. På med hårdhanskarna och skaffa Premier League och Bundesliga!

5 Eric:

skriven

Hej, Det är några frågor till de som har köpt i Sverige PES2014 för PS3.
Kan man spela Argentinska Ligan?
Kan man spela Copa Libertadores?
Är argentiska kommentatorer Mariano Closs y Fernando Niembro med?
Tusen tack för svar