Joga bonito med nuvarande landslag?

Kommentera


Vilka kan joga bonito i dagens landslag? Jag går igenom spelare för spelare av de som var med i fredags. Kommer följa upp det här.

Andreas Isaksson, har ett riktigt träben på båda fötterna (?) och den enda sortens joga bonito som händer här är genom ett snabbt utkast och kanske genom en lång tv-räddning där han sträcker ut alla sina 1,99cm.

Behrang Safari
, om han kommer i speed och går innåt i banan så kan det bli joga bonito. Men tempot måste justeras över hela mattan för att han ska va med i bonitospelet. Nickar med dödspassion och hela kroppen ger lite bonito.

Andreas Granqvist
, mycket träben även här och ibland fel setup i balansen som gör att han trillar på konstigt sätt, kan joga bonito i sina bästa stunder, bara kolla här.

Jonas Olsson, 
ett mer sandpapprat träben än Granqvist och kommer bonito in i de flesta situationer speciellt vid höjdbollar in i straffområdet. Mindre joga bonito än Granqvist men bättre jogadore på backpositionen.

Mickael Lustig,
om han kan joga bollen vid första passen och ta en rak löpning längs sidlinjen kan det bli en mindre bonito applåd men det händer för sällan. Styrka och snabbhet betyder inte joga bonito.

Sebastian Larsson,
har mycket Joga Bonito i ögonen, stjärnglans. Slår bonito inlägg, bonitao frisparkar och kan spela lite över medelhögklass bonito men det kräver att innermittfältet fungerar där han ligger på sin högerflank.

Rasmus Elm
, har en fotbollsutstrålning som inte ger mycket joga bonito pluspoäng men det finns bonito fotbollskillz i honom. Tvärr kommer och går de väldigt ofta. När de kommer är det dock hög klass, som här.

Kim Källström
, har mycket joga bonito i sig men blir aldrig en spelare man spelar väggpass med där KIM sticker förbi en backlinje och får öppet läge. Skjuter bonitao, passar med joga bonito rörelsemönster, passionsbonito, mycket bonito helt enkelt men på något sätt saknas den overall bonito som behövs för att vara en mundo bonitospelare.

Alexander Kacaniklic
, snabbhetsbonito, riktningsförändringsbonitao, bollkontrollsbonito, samarbete med zlatan bonito, mycket intressant bonitospelare som kommer va på ytterligare en nivå säsongen 2013/14. OCH helst INTE i ickesexybonito Burnley. Lite valpig i närkampspelet men som sagt, det är fixat till nästa säsong.

Tobias Hysén, 
har såklart inställningsbonito och tålamodsbonito i landslaget efter alla år som nummer 24 (en plats utanför truppen). Skjuter teknikbonito med vänstran, ger alltid 100% men mer än medelklass bonito kan man inte ge honom.

Zlatan Ibrahimovic, 
har världsklass bonitao, främst i skottet, avslutningsrörelserna, hårdheten, spelförståelsen, tekniken, hade kanske behövt en tvillingzlatan bredvid sig som till 100% förstår honom, men joga bonito är brasilienvärldsklass här förutom om det går dåligt för hela laget och speciellt om mittfältet är risigt som i Irlandsmatchen. Börjar vi med felpass på mittplan och från backlinjen då blir det bara joga lång bola på huvudet och det vill inte bonitozlatan ha för många av, då tröttnar han.
 
Mickael Antonsson, helt klart vikingbonitopluspoäng för att han är en värdig arvtagare till Mellberg där. Annars lite för stel för bonito fast att han skulle kunna konkurrera med Granqvist om en mittbackplats.

Ola Toivonen,
teknikbonito och skottrörelsebonitopoäng, stark, och får ofta bra lägen, har tyvärr problem med lite osynlighetsinbonito precis som Zlatan har om uppspelen inte funkar.

Jimmy Durmaz
, direktspels och snabbhetsbonito. Kan bli en tillgång, men frisyren får han ingen bonitostaty för. Felklippt ? :D
 
Slutsats: Jag skulle vilja säga att vi har 2 riktiga bonitospelare i laget just nu. Zlatan och Alexander, sen har vi halvbonitosarna Källström och Sebastian Larsson. Intrycket baserar sig på individuella insatser i landslaget över den period de spelat. Målvakter kommer kanske inte att räknas i framtiden då de inte är med i spelet på ett joga bonitosätt. Det kan också vara så att jag nästa gång helt enkelt får för mig att ändra en spelares helhetsbonito bara för att han gjort bra ifrån sig i en enskild match, men det får vi se.