Faller PES Productions som ett korthus?

4 kommentarer
Vid det här skrivbordet jobbar Konami varje dag. Det rasar i princip en gång varje dag. Adam Bhatti och ... Ja Adam Bhatti håller det uppe så att Japanerna kan jobba i fred.

Det här har varit det sämsta spelsläppsåret för PES någonsin. Jag ska förklara varför.
 
1. Konami annonserar att de bara kommer satsa på current-gen. Vad tänker man då? Jo att Konami prioriterar. Man gör det för att skapa en perfekt produkt NU. Svaret har vi alla fått efter release. Orsaken till att man inte kunde satsa på next-gen är helt enkelt att man inte har koll på current-gen än. Man har varken en strategi eller någon som helst respekt för marknaden, som vill ha färdiga produkter.
 
2. Konami anställer Adam Bhatti. Wow tänker de flesta, någon som kommer från världens kanske största PES-sajt får uppdraget att kommunicera mellan fansen och produktionsteamet. Samtidigt försvinner Jon Murphy och han har knappt synts under detta året. Hur har kommunikationen varit? Ja inte bättre än att Adam Bhatti får sista minuten besked från Japan och att det varit i princip helt tyst under den månad spelet har varit ute. Adam Bhatti har ersatt Jon Murphy som slagpåse för fansen. Han tacklar all skiten. Hoppas han får en bra lön för det.
 
3. Man fortsätter på hirarkispåret. Japaner är väldigt hirarkibundna. Den som är högst upp är Kejsare. Hos Konami är det som följer. Japan, Asien, USA, Sydamerika, Europa. I den ordningen. Därför fick Europa och världen en amatörprodukt till release medan Japanerna får en mer genomarbetad version. En snabb analys är att man inte bryr sig hur det går i utlandet utan man fokuserar på att inte tappa huvudet på hemmaplan. Till nästa år får engelsmännen skapa designen till Konamis fotbollsspel och japanerna koncentrerar sig på programmeringen. Med designen kan man i princip säga att UK får lov att skapa huvudmenyn, kanske lite stadiums, och lägga in en och annan låt. Något annat blir det inte tal om, förändringar i motorn från UK? Glöm det.
 
4. Försäljningen. Det kan inte ha gått bra i år. Det är ett jävla skitspel de har släppt. Jag väntar på siffrorna från Bhatti och Konami.
 
1 Håller med!:

skriven

Efter alla år med enbart pes spelandet så kunde jag inte känna samma känsla längre.

Pes 2014 demot var under all kritik och det räckte för att jag inte köpte fulla spelet!

Känns som att man istället för att ta det som är bra och lägga till nåt nytt så gör Konami tvärtom!

Saker som har höjt spelet och gjort den rolig har helt plötsligt blivit värre för varje pes som släppts ut!


De borde aldrig använda sig av fox engine till pes serien utan skapat en egen spel motor simulator för sport!

Fox engine metal gear jävla bra!
Fox engine pes 2014 inte så bra!

.

Svar: Håller med om att allt varit så jävla amatörmässigt i år. Tråkigt att de ska försöka släppa något som inte är färdigt även ifall de har en tro på att det kan bli det under året fram tills att PES 2015 släpps. Det är inte sådana produkter vi vill ha som konsumenter.
Fox engine var ett bra val tror jag. Däremot så var det nog ganska svårt att komma ifrån allt gammalt som PES-teamet hade skapat. Programmerarna skulle behövt ännu ett år på sig för att få allt att stämma, just nu är det för mycket plats att fylla med nya motorn. Man har helt enkelt tagit på sig för mycket och inte hunnit klart i tid.

Det gör PES 2014 till ett ofärdigt spel. Förhoppningsvis kan det bli bra efter några patcher.
Caniggia

2 Håller kanske med!:

skriven

Det måste vara nåt med deras program hantering av fox engine som inte sitter där riktigt håller med.

Gameplayet i metal gear är super bra så visst fox engine har stor kapicitet och får de på pes teamet grepp på allt så visst.

3 Anonym:

skriven

Nån som vet när nya patchen släpps ?

4 AssCandy:

skriven

patchen släpps 27 november, ha bara inte för höga förväntningar på konami.