Inför VM 2014 - Snart bär det av till Brasilien.

En kommentar
 
Snart bär det av till Brasilien för undertecknad. Väl där kommer jag bo i Sao Paolo i några veckor och sedan "kanske" dra till Argentina en vecka. Det är inte spikat ännu men det är helt klart en tripp jag skulle vilja göra. Efter besöket i Buenos Aires blir det i så fall flyg till Rio de Janeiro och därefter en vecka på hostel i stadsdelen Botafogo. Klubben Botafogo är senast känd för att fotbollsspelaren Clarence Seedorf avrundade karriären där. Hans fru är Brasilianska. Karriären i Botafogo blev 2-årig innan han återvände till Milan för att bli tränare efter att Allegri fått kicken.
 
 
Min egen anknytning till Brasilien är relativt stor. År 2000 (ja jag är så gammal) så träffade jag en brasilianare när jag pluggade franska i Lyon. Han bjöd in mig till Brasilien för att visa mig hur jävla läckra brudarna var där. Jag hade ju såklart propsat för att de svenska tjejerna var snyggast i världen. När jag kom till Brasilien 2002 så fick jag uppleva ett helt annat socialt liv och det gjorde mig till en människa med ett större perspektiv och en massa nya erfarenheter. Jag blev tryggare i mig själv och jag träffade så många fler tjejer än jag någonsin gjort i Sverige på en ganska kort tid. Det var som sagt ett annat socialt liv där, man blev uppmuntrad att ragga på brudar av polarna, man fick tips, folk ville en väl och de ville att man skulle vara lycklig. Det är inte så att folk inte vill att man ska vara lycklig i Sverige men det finns en större vilja om att man ska kunna klara sig själv, det behöver inte betyda att man är lycklig. För oss svenskar gäller det att bita ihop och arbeta oss gamla med det vi har, man får inte vara olycklig om man klarar sig. Är man ute efter mer lycka är man för mycket i mångas ögon.
 
Jag är inte för mycket. Jag älskar livet och jag älskar i synnerhet det brasilianska livet för det har lärt mig att utstråla självsäkerhet och lycka. Jag är en mutation av det svenska och det brasilianska sättet att se på livet. Förutom min vänskapliga koppling till Brasilien har jag en släkting som bott i Rio sedan 1989, han är sjökapten och pratar en härlig Stockholmska. Han bor i området Barra de Tijuaca (Här ska OS2016 vara) med sin fru och son och de har hjälpt mig att fixa lägenhet i Rio tidigare.
 
Detta var en introduktion till min Brasilienresa. Ni får snart höra mer.
Jag tänkte ta upp vad jag gillar med Brasiliansk fotboll i nästa del.
 
Fica bem (må bra)
/Gustav
 
1 Herp:

skriven

Trevlig läsning. Ser fram emot fortsättningen.

Svar: Tackar! Det kommer mer snart!
Caniggia