PES 2014 Guide - Springa med R1

Kommentera
 
I PES 2014 så verkar R1 vara nyckeln till att lära sig spelet igen.
Gå in i training mode och laborera. Ni kommer märka att endast hålla in R1 som i tidigare spel knappast hjälper en till att bli en storspelare utan Konami har gjort så att man måste blicka framåt för att få extra ytor. Att kunna förutse sin motståndare nästa knapptryckning är avgörande i nya PES.
 
Lite förklaringar.
R1 - (Acceleration/Springa snabbt) 
R1 x2 (dubbeltryck) - Slå bollen framför dig. Det är främst vid kontrollen av bollen vid R1 x2 som du kommer att lura dina motståndare. Efter att du kommit nära bollen igen kan du välja att gå ner på vanlig R1 igen eller köra en R1 x2 igen eller bara använda R (Rörelsesparken till höger) för att styra i en annan riktning. Även R2 för lite bollbehandling (close control) kan vara lämpligt.
 
Inte ens jag som är ett fullblodsproffs på kontrollerna har lyckats naila detta ännu. Jag vet dock att R1 x2 på kanterna är det som gäller för att springa ifrån sin motståndare. Folk som snackar om att Ronaldo inte kan springa i cirklar runt sin motståndare har fel. Du kommer lätt att susa förbi din försvarare med R1 kunnande i PES 2014.
 
Försvarsspel med R1.
När det gäller försvarsspelet och R1 så är det lämpligt att använda när du känner dig pressad. Du styr då ut mot kanten med ett R1 x2 och sen antingen rensa (Fyrkant) eller slå en långboll (Cirkel). PES 2014 är ett spel som verkligen är riktigt hårt mot de som försöker spela dribblingsfotboll hela tiden. Många stulna bollar blir till onödiga chanser. Det bästa i många situationer, om man känner sig stressad, är helt enkelt att börja om hos målvakt med en hemåtpass.