PES 2015 - Build-up inför Gamescom #4

Kommentera
 
Idag börjar Gamescom i Köln. Jag har varit där flera gånger. Det är en vacker stad. Speciellt med sin sin enormt stora domkyrka. Här kommer lite nyheter som kan vara intressanta för PES-älskare.
 
#14 - Sony implementerar sin "Share" funktion till PS4 med systemuppdatering 2.00.

Sharefunktionen kommer att ge spelare en chans att dela sitt spelande med någon annan. Man kan alltså bjuda in en gäst som tittar på när man spelar eller så kan man överlåta spelandet till denna person. Man kan också spela in klipp och sedan om man vill direkt ladda upp på Youtube. Om detta kommer att fungera i PES vet vi inte än men jag har såklart skickat i väg frågan till Adam Bhatti. Om man kan joina en spelare betyder det att PES återigen kan ha spectators som var en gammal funktion från PES 6. Då kunde en neutral spelare se på en match och kommentera den, vilket var otroligt skojigt. Sharefunktionen är något de enskilda speltillverkarna väljer att implentera så det finns alltså inte i alla spel.
 
 
#13 - Konami ger fansen en chans att prova ett spel som är responsivt, detaljerat och som har implementerat ny teknik för skott och målvakter. Fansen får även en inblick i spelarnas individualitet genom "Player ID".
 
Ovanstående är alltså Konamis egna ord om PES 2015. Responsen är extremt viktig men den är beroende av alla de andra element som nämns. Främst av att Player ID fungerar så att varje spelare känns unik när man hanterar en spelares respons. Det ska alltså kännas att Nisse Johansson är betydligt mycket segare i sina vändningar än Cristiano Ronaldo. Utan att klanka ner på Nisse som oftast står rätt i defensiven så ska det kännas som att Nisse vill men inte kan när man försöker göra som Cristiano. Nisse försöker få till movet, och det ska synas i spelet när man gör det, men det går för sakta och Nisse brister i sina sammanlagda kvalitéer.
 
Skott och målvaktsspel har alltid gått hand i hand i PES. Något jag hoppas att Konami tittar på är hur manuella passningar kan användas som skott. I PES 2013 reagerade inte målvakterna likadant på manuella passningar mot mål som med vanliga skott, och de måste de göra. Blir en tweet till Adam Bhatti om det nu på studs.

#12 - PES 2015 spelbart på PS4 och One.
 
Konami berättade igår att PES 2015 kommer att vara spelbart på både PS4 och Xbox One på mässan. Jag hade föredragit om spelet varit exklusivt på PS4 men tyvärr så är detta en dröm från forna tider. Anledningen till att jag vill att det ska vara exklusivt är att fokus då blir på att göra PES utifrån endast en konsolls specifikationer och att det då blir enklare för teamet att fokusera. Men multiförsäljningen fick återigen gå före, ett dåligt tecken.