Konami har gjort klart med licensen till nästa års EM i Frankrike!

Kommentera
Konami har tagit ett stort steg mot att synas på den europeiska marknaden genom att bärga rättigheterna till nästa års EM i Frankrike. Så här skriver Konami om licensen på sin europeiska hemsida:

"We are pleased to announce that the UEFA EURO 2016 license is heading to the Pro Evolution Soccer series! The tournament itself, which sees Europe’s very best teams and footballers compete in a bid to take home the Henry Delauney Cup, will kick off from June 10th next year – and PES fans will soon be able to replicate this epic competition on the virtual pitch too!"

Min kommentar: Turneringen kommer enligt obekräftade uppgifter inte att finnas med när PES 2016 släpps men troligtvis kommer det att bli aktuellt med en nedladdning för fansen. Om detta kommer att vara gratis eller inte vet vi inget om i nuläget, men med tanke på tidigare uppdateringar så är det troligt att detta inte kommer att kosta något.

Licensen är glädjande och det här kommer att förlänga PES levnadstid under en månad på sommaren när de Europeiska ligorna tagit slut. Den senaste stora officiella licensen som Konami hade till en internationell fotbollsturnering var till VM 2002 i Japan.

/Caniggia