Det nya PES-året 2015!

Kommentera
 
 
Då var 2014 över och vi går in i 2015. Majoriteten av 2014:s PES år var riktigt skit med ett halvfärdigt PES 2014 som senare släpptes som ett klart PES 2015. Vad kommer att hända det här året? Vad kommer utvecklas? Jag filosoferar lite.

Fokus för PES 2015 var att hitta tillbaka till spelkänslan från PES 5 och PES 6 och det har man också gjort. Det kommer endast att bli små justeringar i spelmekaniken de kommande åren då grunden är på plats. Jag skulle gärna se ett ännu mer manuellt spel där spelaren får fler utmaningar för att bli en bra spelare. Träningsläget det här året var bra men det finns inget som säger att det kan bli ännu bättre. Jag skulle vilja se exakt alla moves representerade i training mode med instruktioner i PES 2016.
 
Vi vill såklart också ha ett förbättrat onlineläge, det går i princip inte att spela 11vs11 utan lagg. Jag hoppas att Konami gör så att man kan spela 11vs11 på PC via LAN, det skulle kunna öppna upp för lagspel inom e-sporten.
 
En av de få trista grejerna med PS4:an är att det inte går att ladda in bilder. Detta har gjort att communityn som skapar alla dessa optionfiler med realistiska matchställ nu dött lite. Man kan ändra namnen på fakelag och skapa egna grejer men de flesta av oss vill låta proffsen hålla på med detta och vi vill ta del av kakan. Nu får vi spela med Engelska ligans North London och London FC. Det går, men det är inte samma känsla. Det är upp till Sony att lösa detta.
 
Vi som spelar PES med manuella inställningar har det tufft med PES 2015. Det är fortfarande en stor fördel att spela med automatiska passningar som söker sig till mottagaren. Defensiven fryser fast när det kommer genomskärare och vi får inte springa där vi vill. Detta måste fixas. Vi vill även kunna se hur vår motståndare spelar innan vi startar en match. Spelar den här spelaren manuellt, när det gäller passningar, skott, tacklingar, dribblingar etc. ? Vi måste ha dessa valmöjligheter för att bygga en community på manuella settings.
 
När det handlar om PES League har Norden nu 2 platser till VM och tävlingar hålls varje söndag i veckan. Aktiviteten är större nu när spelet fungerar och ger spelarna en schysst upplevelse. Men vad händer annars? PES League måste medverka till att utveckla PES-scenen i alla de nordiska länderna och där händer det absolut ingenting. Jag som driver Nordens i princip enda community hoppas på bidrag från PES League / Konami för att själv kunna utvecklas, det behöver inte vara mycket utan just bara priser i de tävlingar vi anordnar. Utan mig hade det INTE funnits någon aktivitet kvar alls då jag hållt igång PES-scenen på egen hand de senaste åren genom extrem motgång. PES-Danmark slog igen portarna under 2013 och varken någon finsk eller norsk sajt för PES existerar.
 
Med hopp om ett riktigt härligt nytt år på PES-scenen!

Vi ses på pesligan.com !