PES-Ligan status 21/1/15

Kommentera
 
Vi är inne på tredje säsongen med PES-Ligan och jag tycker saker fungerar bättre än de gjort på mycket länge. Ligor med maximum av 10 spelare ger ett okej antal matcher att spela under en säsong och det är svårt att inte klara av 3 dubbelmöten per deadline.

När ligacupen fungerar så blir det ytterligare minst en match per säsong. Säsongerna spelas över tre veckor och klarar inte deltagarna av en deadline utan besked så får de gult kort. Upprepas det så stängs man av en säsong eller så flyttas man ner i sistadivsionen. Vi är fyra admins och det mesta avhandlas. Aktiviteten är det viktigaste för våra medlemmar och när folk inte är aktiva när det gäller spelandet så stänger vi av dem. De får såklart en varning först men sedan är det bye bye.

Det finns såklart saker att göra. Jag har tänkt mycket på en app för möten där man kan kontakta och bestämma tider. Men för att skapa en sådan app så krävs det mycket cash och det är inget som PES-Ligan har särskilt mycket av.
 
Medlemsavgift och Turneringar
Till PES 2016 så överväger vi mer och mer att ta ut en medlemsavgift för spelare på hundra kronor för medlemsskap. Om vi hade räknat på det hade vi i nuläget fått in ca 3000:- som skulle kunnat gå till att betala webbhotellet (800:- /år) och lite utveckling. Men direkt när det blir tal om avgifter så vill man gärna kunna garantera en bra upplevelse online, och det kan vi inte göra från vår sida utan det är upp till användarna och Konami. För användare som i en situation där de betalat avgift upplever lagg och konflikter med andra spelare skulle vi inte heller ta något ansvar. Avgiften skulle ej vara återbetalningsbar men medlemsskapet skulle vara i ett år.

Det mest intressanta skulle väl vara om vi arrangerade ett tvådagars möte under 2015. Ett sådant möte skulle innehålla två turneringar . En turnering skulle spelas med manuella kontroller och ligalag och tävling nummer två skulle spelas med valfria lag och valfria kontroller.

Sverok
Vi har också samtal med Sverok och vi kommer att gå med där under årets lopp. Med Sverok i botten kan vi börja söka olika sorters förenings och stiftelsebidrag. Jag kommer lägga ner en del tid på att försöka ro ihop så mycket cash jag kan där för att kunna ta sajten dit jag vill utan att personligen behöva stå för utgifterna, vilket jag gjort när det gäller allt nytt ni ser på sidan.
 
Till sist så har ni här nedanför målbilden för sajten PES-Ligan 2014/2015.
- Få ligacupen att fungera med olika alternativ.
- Få statistiken att fungera så att man kan se spelade matcher, vunna matcher med mera.
- Gå med I Sverok.
- Fixa så att registrering passar Sveroks krav för att få bidrag. Dessa inkluderar, personnummer, namn, adress, telefonnummer e-mail. Dessa uppgifter skyddas och kan bara ses av admins och Sveroks anställda.
- Skapa två former av medlemsskap, normalt medlemsskap och Pro medlemsskap.