Rainbow flick ger sämre resultat i PES 2016.

2 kommentarer


I klippet ovan kan ni se Neymar utföra "Rainbow flick". Ett lättutfört trick på PES (R3 x3) som är svårt att utföra i verkliga livet. I PES lyckas man att få bollen i en rak bana över huvudet varenda gång men det ser ut att bli ett slut för det i PES 2016. Inte ens Neymar JR lyckas få bollen i en rak vinkel över huvudet utan den går istället mest snett vid kroppen. Jag frågade Adam Bhatti om det var lika enkelt att utföra tricket på twitter och fick det här svaret.
 

Utgångspunkten måste ligga i att spelare som har bättre stats när det gäller flair, body balance och technique lyckas få bollen med sig mer ofta.
 
1 Rune:

skriven

Det räcker med två tryck på R3 för att göra regnbågsklacken.

Sen tycker inte jag Neymar hör till de spelare som kör den snygga varianten av det tricket. Han låser ju bollen med insidan av fötterna och då blir resultatet att bollen oftast går i en båge vid sidan av höften istället för rakt bakom ryggen. Fifa använder denna halvfula regnbågsvariant.

Den stilrena och något svårare varianten av regnbågssklack får man av att låsa bollen mellan häl och tå istället. Då går bollen snyggt bakom ryggen, över huvudet i hög båge. Hittills har det varit den stilrena varianten som gällt i PES och det gillar jag.

Men det hade varit kul att med L3-spaken kunna styra riktningen på klacken i sista ögonblick för det är inte alltid jag vill klacka rakt fram över huvudet på sig själv.

2 Caniggia:

skriven

Där ser du hur lite jag använder det tricket. Neymar är väl den enda som gör det här tricket just nu och lyckas med det kontinuerligt. Just det där med riktningsförändringen är intressant. Hoppas det kan vara med :)