PES-Ligan Säsong 3 - Sammanfattning Middlesbrough del 2/3

Kommentera
Så efter fyra matcher stod mitt Boro' på 3 vinster och en 1 förlust. Ett klart godkänt resultat eftersom vi, om vi fortsatte så här skulle sluta på 9 vinster och 3 förluster efter 12 matcher. Det tredje dubbelmötet i serien spelades mot Nimes Olympique (utta89) även de från den franska andravisionen. Den första matchen handlade mest om drömmålet som utta89 gjorde i den 15:e minuten med Vlachodimos och som borrade sig upp i krysset från en svår vinkel. Förutom det ägde "Boro" boll och avklarade passningar men lyckades aldrig på riktigt skapa något för att vinna matchen. Den 2:a förlusten för säsongen känns i efterhand som mer naturlig än den första.

Efter att ha haft en chansfattig förstamatch så skapade vi så mycket mer i andra och vi fick till och med en mycket tveksam straff när Wildschut tacklades av Barrillon vid straffområdeslinjen. Reprisen visade att tacklingen först tog på boll och sen på fot, varfter Wildschut handlöst föll platt till marken. Kike stegade upp och satte sitt 4:e mål för säsongen. På en hörna i 82:a minuten nickade sedan Wildschut ner bollen till Whitehead som från nära håll snabbt sköt slutresultatet 2-0 och sitt andra mål för säsongen. Resultatet var rättvist sett till chanserna 22 skott (10 på mål) för Boro gentemot 3 (0) Nimes.

Det var en solig eftermiddag på Burg stadion när Boro gästade Legia Warszawa, det enda laget som varit med två säsonger i manuella ligan. Hemmalaget chockstartade och tog ledningen redan i 8:e minuten när Saganowski fick läge och otagbart sköt 1-0 i bortre hörnet. Denna ledning varade fram tills 60:e minuten när domaren dömde straff för två spelares utfall mot Leadbitter som bröstat ner bollen och skjutit på målvakten. En mycket oklar straff. Leadbitter tog själv hand om straffen, som man aldrig ska göra, och den mentala boost som laget fick av det och 1-1 gjorde antagligen att man kunde ta en tung poäng borta.

I Middlesbroughs hemmamatch var det dags för Holländaren Vossen att presentera sig. Efter en underbar långboll av Clayton till snabbe Fredericks nådde ett precist inlägg till Wildschut på andra sidan målgården, inspelet blev sedan direkt in snett bakåt och lågt och där var Vossen med en fot. 1-0. Ett riktigt cutbackmål från en riktig goalpoacher.

Resultatet efter fyra möten var således 5 vinster 1 likaspelad och 2 förluster.

I nästa del tar vi de två avslutande matcherna i Div.2 samt cupmatcherna.